View Single Post
Vechi 10.08.2009, 18:10:17
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@Sophia

Imi place si ma amuza cum capsorul ala al tau nu sta linistit si tot incearca sa sparga seiful intelepciunii inarmat cu o dalta de tamplarie...

Inteleg ce vrei sa spui. Sunt foarte multe aspecte legate de relatia dintre Dumnezeu si om, ce inseamna pacat, cum vede Dumnezeu ce facem noi intre noi etc. Te inteleg si referitor la acele "influente" umane in tot ce tine de experierea lui Dumnezeu. Ma gandesc ca dat fiind ca omul nu este niciodata maine cum e azi, adica lucrurile evolueaza continuul, la fel evolueaza si perceptia si relatarile lui Dumnezeu. Lucrurile evoluind continuu, nu vei gasi niciodata aceeasi parere despre lucrurile din jur. Pana la urma ce vedem si ce intelegem este o oglinda a ceea ce suntem si experientelor anterioare. Deci intotdeauna va persista intrebarea cat din ce citim la cate un om inaintat este "nucleu" adica Adevar pur si cat este interpretare umana a Adevarului... Aceasta fluienta continua cred ca este special lasata de Dumnezeu sa fie asa! Este probabil o taina pe care noi nu avem cum sa o intelegem. Uneori e util sa mai si accepti ca esti limitat. Se numeste smerenie in fata lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca nu e bine sa te mai intrebi despre unele si altele...