@cristina2012 - eu nu stiu cum este in tara, dar in alte state, in momentul in care nu merge pe cale naturala (in functie de varsta intre 1 si 2 ani incercari), si te-ai hotarat sa mergi la medic in vederea alegerii unei alte cai pentru copil, se fac o sumedenie de investigatii (inclusiv genetice si etc.) INAINte de a incepe tratamentul si atunci stii de toate problemele pe care le ai eventual.
Deci persoana in cauza ar fi aflat ca nu va putea tine sarcina.
Este mai bine sa nu te duci sa te controlezi, sa ramai insarcinata si sa pierzi copilul?
Si in unele, cazuri, probabil si in asta exista o combinatie de probleme, pe de o parte nu poti ramen, pe de alta parte daca ramai, nu poti sa duci sarcina etc.
Exista si probleme genetice care conduc la infertilitate, sau pierderea sarcinii:
- probleme de coagulare a sangelui
- probleme cromozomiale
- incompatibilitate sot-sotie (sange, sperma, etc.), sau auto-imunitate
Si uitl ar fi ca fiecare om/cuplu care isi doreste copii sa mearga la medic si sa faca unele investigatii (inclusiv genetice), ca sa stie ce-l/ce-i astepata pe el/ei si pe copil, sa stie de ce poate sa nu aiba niciodata copii, sau daca poarta o boala genetica ce poate deveni fatala la copil, sau care sa ingreuieze sarcina/nasterea.
Am impresia ca inca se vad lucrurile f.simplist in acest domeniu, in tara mai ales.
Adica asa cum ramanea bunica gravida la tara, unul dupa altul si nastea la munca la camp, precum animalul.Murea copilul, sau mama, erau bolnavi, se infectau, cui ii pasa.
Am pretentia ca in sec. XXI lucrurile au mai evoluat si ne mai punem intrebari legate de civilizatie si sanatate.
Dumnezeu ne-a dat descoperiri medicale si stiintifice. Mai mult ce sa ne faca?
|