View Single Post
  #86  
Vechi 11.08.2009, 16:26:35
ghemis ghemis is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.06.2009
Mesaje: 229
Implicit pentru "celales"

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
in grajd ca i-ai scos degeaba.
Daca UNUL din argumentele tale ar fi fost adevarat,aveam ocazia la o discutie foarte interesanta dar din pacate,toate argumentele tale sunt, cum se spune la noi, "scrise pe gheata " sau "stau pe picioare de gaina" sau "legende din cele o mie si una de legende de noapte".
Ca sa fiu drept, cum sunt intotdeauna,nu am fost in stare sa citesc tot ce ai scris dar ce am observat este ca nu putine argumente ai luat dintr`un site antisemit care pretinde ca in Talmudul Babilonian este scris ce ai adus. http://stiri.ronatvan.com/2009/05/14...iesc-demascat/ Te asigur ca nu este in Talmud scris nici o boaba despre Iisus. Te asigur ca nu exista nici o marturie de existenta Lui. Eu nu pretind ca nu a existat insa cat a trait a fost numai inca un evreu din poporul evreu. Chestile ce ai scris despre procesul Lui si "atarnarea" lui este mai mult decat tampenie+rautate.
Ia citeste tu despre Talmud ce este scris de cineva care il cunoaste...
Iisus nu a fost crestin deoarece crestinii,prima data cand s`a auzit de ei a fost cam 300 de ani dupa Rastignire.
Talmudul a fost scris cateva mii de ani inaintea NT asa ca nu este posibil sa fie amintit NT in Talmud.
Pe scurt,Talmudul este o carte de indrumare cum sa traiesti si sa implinesti poruncile religioase. Talmudul este impartit in capitole, fiecare capitol despre un anumit subiect. De exemplu, la "femeile" este explicat cu amanunte cand este femeia fertila ca numai atuncia are voie sa se impreuneasca cu barbatul.Cat timp este spurcata in timpul menstruatiei si cate zile dupa nasterea unui baiat are voie sa aiba relatii sexuale ca la nesterea unei fete este alt timp.Pe scurt, tot si toate despre posibilitatile de situatii in acel subiect.
UITE, CITESTE DESPRE TALMUD LA WIKIPEDIA http://ro.wikipedia.org/wiki/Talmud
Wikipedia:Despre
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Wikipedia este o enciclopedie liberă, dezvoltată în mod colaborativ de către voluntari. "Oricine poate edita orice pagină din Wikipedia???!!!, astfel încât greșelile sau inadvertențele pe care le observați în articolele care tratează subiecte care vă sunt familiare rămân, dacă decideți să nu le corectați.

De asemenea, este foarte important faptul că Wikipedia este o enciclopedie liberă: licența sub care apar toate materialele din Wikipedia garantează faptul că orice contribuție la Wikipedia este făcută în interes public, fără nici o posibilitate ca vreo persoană fizică sau juridică să-și însușească aceste materiale.

Dacă doriți informații practice suplimentare despre Wikipedia, cel mai bun început este pagina de bun venit, care vă va îndruma pe cel mai scurt drum către articolele obișnuite de interes legate de acest proiect.

Puteți cere informații suplimentare la info-ro@wikipedia.org.

Adus de la http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Despre
SURSE DIN ASTEA IN CARE ORICINE SE POATE LOGA SI MODIFICA TEXTELE AU VALOARE DE 30 DE ARGINTI. APOI.... TALMUDUL ESTE COMPUS DIN DOUA PARTI,MISNA SI GHEMARA.Mișna
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
<<<<Mișna (Mishna -משנה repetare) este o culegere de compilații de opinii și dezbateri juridice care stau la baza dreptului religios iudaic.>>> CULEGERE DE COMPILATII DE OPINII SI DEZBATERI JURIDICE!!! Termenul în traducere înseamnă învățătură și repetare. Mișna de asemenea denotă o metodă de memorizare orală a discursului rabinic. Mișna a fost scrisă în limba ebraică din primele secole ale mileniului I e.n., într-un stil direct, prezentând multiple opinii ale înțelepților asupra învățăturii iudaice. Numărul mare de opinii a fost inclus pentru a ajunge la un consens în privința temelor controversate.

După credința iudaică, Dumnezeu a dat poporului lui Israel "Legea" sau "Învățătura" Tora (se citește Torá) în două forme: scrisă și orală. Cea scrisă "Torá she'bi'khtav", adică (Biblia ebraică, Tanah) s-a păstrat în manuscrise, în vreme ce Torá orală ("Torá she b' 'al pé") a fost transmisă oral, din generație în generație de-a lungul secolelor până în perioada dominației romane, când s-a constatat pericolul dispariției acestei tradiții, mai ales după distrugerea Templului din Ierusalim. În această perioadă de războaie și represiuni a apărut necesitatea de a conserva Torá orală prin codificarea ei în formă scrisă.


Mișna - Manuscrisul Kaufmann (sec. al XII-lea), cel mai vechi exemplar al Mișnei, referință pentru edițiile ulterioareGenerațiile codificatorilor și comentatorilor Torei orale sunt următoarele:

Generația I: Rabi Iohanan ben Zakkai;

Generația II: Rabi Gamliel din Yavne, rabi Eliezer și rabi Ioșua;

Generația III: Rabi Akiva;

Generația IV: Rabi Meir, rabi Yehuda;

Generația V: Rabi Yehuda ha' Nassí, redactorul și codificatorul ultimativ al Mișnei (ca 200 e.n.).

UITE CATE GENERATII AU CONTRIBUIT LA ACEASTA MISNA. DUMNEZEU A DAT DOAR 10 PORUNCI IN DECALOG!!!
Reply With Quote