View Single Post
Vechi 12.08.2009, 01:29:30
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Abia acum am vazut postarea asta. Omule, nu stiu cum sa-ti spun ca sa nu te superi, nu am nici o intentie sa te jignesc, dar gresesti enorm. Semeni cu sectarii care citesc in litera si nu in Duh Sfanta Scriptura.

Tu ce vrei de fapt sa spui, ca Pamantul e plat? Si daca e plat, unde i-ar fi mariginile, ca pana acum se pare ca nu i le-a gasit nimeni. Sau o fi infinit? Cum ajunge soarele in timpul noptii de la apus la rasarit? Pe sub Pamant?

E destul de usor de vazut ca Pamantul e rotund:

1. De pe malul marii, uita-te la vapoarele care se pierd in zare. Vei vedea ca intai dispare partea de jos a vaporului, si apoi cea de sus (din cauza ca vaporul urmeaza curbura Pamantului).

2. Uita-te toapte pe cer si ai sa vezi sateliti. Sunt lumini mici, ca niste stele, care se misc repede, invartindu-se in jurul Pamantului.

3. Uita-te la o eclipsa de Luna. Ai sa vezi umbra Pamantului rotunda, pe suprafata lumii.

4. Citeste in Biblie unde scrie despre (citat din memorie) "rotundul Pamantului".

Bogdan.
Nu ma supar de loc, nu ma jignesti. Cu privire la cititul in Duh, cred ca mai degraba tu trebuie sa fii mai atent pentru ca nu exista Duh acolo unde este erezie (cel putin asa spun Sfintii Parinti ai Bisericii, dar poate ca sint unii in bisericile ecumeniste care sustin contrariul si cu care poti iarasi sa-i contrazici…)

Traditie1 ti-a aratat foarte clar ce spune Scriptura. Tu, insa, preferi sa “intelegi in Duh” ca sa se potriveasca cu ce-ti spun ateii ca sa nu rida de tine si de Dumnezeul tau. Mie, unul, nu mi-e rusine de lucrarea lui Dumnezeu. Nu stiu cum sa le impac, dar nici nu ma preocupa. Cred exact ce spune Scriptura si sint convins ca Dumnezeu ma va face sa stiu mai mult daca imi va ajuta la mintuire, iar, daca nu, o sa aflu precis in ziua cind o sa inchid ochii “fiindcă nu este nimic acoperit, care nu va fi descoperit, nimic tăinuit, care nu va fi cunoscut și nu va veni la lumină” (Luca 8:17)
Reply With Quote