Citat:
Īn prealabil postat de miki22
Dumnezeu a Fost, Este si Va Fi Neschimbat in veci, este adevarat, doar perceptia omului se schimba! De fapt vrei sa dai de inteles ca Dumnezeu a fost rau in Vechiul Testament si Bun in Noul Testament, dar de fapt, asa a fost interpretat de catre cei care L-au crucificat pina la urma!! adica de catre evrei. Degeaba a incercat El sa-i indrepte, facindu-le bine si scotindu-i din Egipt, ei tot la vitelul de aur se gindeau(la bogatie) si tot dupa cazanele de carne tinjeau(la burta plina)...Deci, cum se putea face ceva cu asa o rasa de oameni, decit cu strictetea legii..
|
Cred ca aici exista o mare posibilitate sa ai dreptate.Perceptia omeneasca se schimba,sub influenta sentimentului si determina si schimbarea contextului perceput de individul respectiv,ca atare,ratiunea distorsionata a omului,atribuie lul Dumnezeu,insusiri omenesti (razbunare,omor).Dar,istoria ne informeaza astfel :Incepind cu anul zero (ma refer la urcarea lui Isus la cer) si pina in anul 400 dH,nu a fost decit NOUL TESTAMENT ca invatatura pentru crestini de-a lungul celor 400 de ani de DUPA CRISTOS.Odata cu anul 400 dH ,in urma conciliului de la Niceea,autoritatile religioase ale acelor timpuri,au hotarit alaturarea VECHIULUI TESTAMENT.Nimeni ,la ora actuala,nu poate intelege,care au fost determinantii care au influentat o asemenea hotarire adoptata in cadrul acelui conciliu.
Si inca :Eu sint cum sint,fosta sotie desfrineaza,Dumnezeu este ACELASI pentru amindoi,ne iubeste la fel de mult,nu o omoara,nu o trazneste.ACESTA ESTE DUMNZEU.Pot sa ma rog 10 ore pe zi,iar altcineva deloc.Amindoi sintem iubiti LA FEL.Eu nu cistig/obtin ceva special din partea SA.Singura diferenta care poate aparea este ca,daca ma rog,POT SA-L SIMT MAI APROAPE.Apropierea de Dumnezeu = fericire.Departarea de Dumnezeu = suferinta (vezi expresia ''l-a prins pe Dumnezeu de picior'')
Amin.