E adevarat ca Biserica e Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca, si Harul lui Dumnezeu se revarsa noua prin Sfintele Ei Taine, nimeni nu poate pretinde ca-l are pe Hristos inafara Bisericii, pentru ca Biserica e Insusi a Lui Hristos, e Mireasa Lui Hristos si portile Iadului nu o vor biruii! Pana aici OD e de accord si nu comenteaza nimic
Niciodata de la infintarea ei, OD nu s-a pretins mai presus de Biserica, si nici nu s-a pretins sfintitoare, pt ca sfintenia se face doar prin Biserica!
Chemarea pe care o are OD “Aflarea, Trairea si vestirea lui Hristos cel rastignit”
Este o chemare crestina si inacelasi timp ortodoxa
Toti avem nevoie sa-L aflam pe Hristos, sa constientizam ca avem nevoie de El, ceea ce Domnul numea ,”nastere din nou” o nastere pt Hristos
Apoi avem nevoie de o traire cu Hristos, prin pocainta, credinta, lucrare , sfintenie, indumnezeire, toti avem nevoie sa ne curatim de pacate in taina Sf Spovedanii si sa luam viata noua in Taina Sf Euharistii,, toti trebuie sa raspundem Harului Lui Dumnezeu, cu umilele noastre fapte, pt a avea o credinta roditoare
Si in final toti trebuie sa-L marturisim pe Hristos, si sa nu ne rusinam de El, fiecare am fost chemati sa-L marturisim in fata oamenilor
Cantarea OD e intradevar mai putin bizantina, dar daca in Biserica lui Hristos asta este o problema nu stiu ce sa mai spun, oricum cantarea bizantina autentica nu se mai canta decat putin in tara noastra, pt ca muzica liturgica a fost revizuita, Nu poti ca si crestin sa spui ca numai intr-un fel poti sa-I canti Domnului, muzica Bizantina face parte dintr-o cultura, nu a a cazut din cer ori ea nu exista la inceputul crestinismului, am putea spune ca nu e buna?
Acum daca orice inoire in Biserica o vedem sectara, atunci ar trebui sa nu mai fie nimic in Biserica, ca toate s-au introdus de-a lungul timpului, si Liturghia nu a fost dintru inceput asa, ce-ar fi fost daca crestinii din vremea Sf Ioan Gura de Aur, l-ar fi acuzat de sectarism pt ca a introdus un nou text liturgic?
Acuzatiile asupra OD se fac deoarece multi preoti se tem sa nu -si piarda credinciosii in favoarea sectarilor, dar va asigur ca din adevaratele adunari ale OD , putini au dezertat
Eu prin OD am descoperit adevarul ortodoxiei, dupa ce am ratacit pe la mai multe secte, atunci cum poate OD, fi impotriva ortodoxiei?
Ceea ce stiti voi despre OD in mare parte se datoreaza imaginii negative pe care au creat-o cei pe care OD i-a incurcat
Par Vasile Mihoc spunea unui tanar, sa se lase de discoteca ca e pierzatoare de suflet
El insa i-a reprosat” da ce, sunt pocait? Sau ostas ca dumneata?” tanarul era student la teologie, deci viitor preot care isi va face superficial misiunea!
Ideea de fanatism cu care este “apreciata” OD, nu compenseaza starea de adormire spirituala a multor credinciosi, numai ca nu dorim sa vedem adevarul, iar daca se aude asa ceva, imediat se sare in sus cu afirmatii de genul “ fanatici, mandrii, sectari, va credeti sfinti”, Alte cuvinte sunt de prisos pentru ca nu se doreste aflarea adevarului despre OD,
Asta si prin faptul ca nu s-a aprobat ca in Istoria BOR sa se studieze istoria OD, in Facultatile de Teologie!
|