View Single Post
Vechi 12.08.2009, 15:36:50
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Auzisem si eu mai demult cum ca Chivotul s-ar afla in Etiopia,cel putin ei asa sustin,si daca stam bine sa ne gandim,pare o locatie destul de probabila. Dar eu am totusi o nedumerire: cum au pus mana pe Chivot fara sa moara??
Subscriu. Si eu am vazut de pe strongDC un serial documentar vechi (anii 80 cred), numit pe romaneste "Misterele vechi ale Bibliei" parca, in care spunea locatia Chivotului. Spune si despre Etiopia, si sunt multi oameni influenti care l-au vazut, dar spune ca nu se stie exact daca este cel original sau copia, pentru ca exista si o copie, dar la fel de importanta ca si originalul. In cazul in care este copia, originalul s-ar afla... nu mai tin minte , spune locatia exacta, dar am uitat, insa tin minte ca e sub stapanire islama, si din cauza urii musulmanilor fata de evrei au oprit excavatiile, si au pus paza militarizata inarmata in acel loc.

Vad ca unii dintre useri spun ca pentru noi crestinii chivotul legii nu reprezinta nimic, ca pentru noi Hristos reprezinta totul etc. Parerea mea este ca au dreptate la partea cu Hristos, insa se inseala cand e vorba de chivot. Nu poti sa spui ca chivotul "a fost al evreilor". Parerea mea e ca chivotul este un artefact pretios tuturor crestinilor, caci face parte din elementele pre-crestine, chiar daca este de pe vremea cand legea era incredintata doar unui popor.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote