Citat:
În prealabil postat de Eugen
1. Stimate Alecsandru, eu n-am pus nici o intrebare. Am incercat sa-i raspund lui Tudor.
2. Nu cred ca superstitiile locale se pot confunda cu traditia din Biserica (Biserica fiind totalitatea membrilor care formeaza Trupul lui Hristos). Mie imi sunt straine multe din "traditiile" enumerate de Tudor, iar pentru faptul ca spui ca sunt "in Biserica" ar trebui sa fie generale si universale in toate bisericile, ceea ce nu se intampla, deci nu sunt "in Biserica", ci cel mult in "unele" biserici.
|
1. Nick-ul meu este cu a mic!
[color=dark blue]alecsandru[/color];
2. In masura in care exista specia om, toate bisericile sunt generale si universale!
Dar exista o Singura Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica, dupa cum marturiseste Crezul Crestin Ortodox! De asta preotii sunt posesori ai harului divin, si in acelasi timp iconomi ai Sfintelor Taine!
3. De bun simt este sa remarcam ca si Tradita si Sfanta Traditie, nu tin de superstitie! Superstitia tine de viciu, prostie si incultura! Mai bine zis de somnul ratiunii (ca sa ma exprim totusi elegant!)
Am gasit de altfel sursa de unde a luat, hai sa-i spunem "citat", articolul care se constituie in mesajul susnumitul utilizator, caruia ai incercat sa-i raspunzi!
Pacat insa ca nu pare a fi aprofundat textul in nici un fel! Pacat!
Poate ca dezbaterea ar fi devenit interesanta, si ar fi avut ceva mai multa consistenta!
Stimate!:hmmm: ;):D, (parca am fi in Cara-jale!)???!
Ei parca!