Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Imi amintesc ca Hristos a spus: "... nu vor asculta nici daca ar inva cineva din morti.". Evanghelia e Evanghelie si calendarul e calendar.
|
A spus asa, intr-adevar, numai ca ai lasat afara contextul: Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti'” (Luca 16:24-31). Asa ca Paise Aghioritul degeaba invie daca o face ca sa-mi spuna sa n-ascult de Sfintii Parinti ai Consiliilor Ecumenice si de toti patriarhii si episcopii ortodocsi de pina la 1923, dar sa urmez Masoneria in ecumenism si sergianism.
“Evanghelia e Evanghelie si calendarul e calendar.” Absolut, si exact asa cum ti-am mai spus:
8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema!
10. Căci acum caut bunăvoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însă oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos.
(Galateni)
Unde, vezi, tu, acel
altceva include si sinaxarul (implicit calendarul), adica Traditia.
Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Si inca ceva, legat de calendar: un sinod pan-ortodox nu e un sinod ecumenic. Sinoade ecumenice au fost doar 7 si atat.
|
Si chiar daca ar fi asa cum spui tu, nu vad cu ce se modifica situatia: Cinci (5) sinoade pan-ortodoxe anatemizeaza schimbarea de calendar. Sinoadele locale decid din nou la inceputul secolului XX impotriva schimbarii calendarului - si tu tot mai vrei sa te convingi ca-i ortodox sa accepti deciziile Masoneriei?!
(”Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.” – la 1903)