Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Daca ai vrut sa sugerezi ca Eratostene calculind raza pamintului a demonstrat ca pamintul e rotund, atunci te inseli. Eratostene pleaca de la premisa ca pamintul e rotund. Numai pe un pamint sferic perpendicularele pe cele doua orase se intilnesc in centrul pamintului formind un unghi oarecare.
|
Eu am vrut sa arat foarte simplu ca Pamantul este rotund, mai exact cvasielipsoidal - turtit la Poli si mai umflat la Ecuator. Adica e absurd sa spui ca are o forma de disc - ca un cilindru de inaltime foarte mica.
Iarasi, este putin probabil ca Pamantul sa arate deformat, ca o bucata de aluat in mainile bunica-mi ca in pozele generate artificial
postate de tine. Daca admiti ca Pamantul s-a format in cateva miliarde de ani, atunci gravitatia l-a modelat in forma rotund-aplatizata in mod natural, asa cum o picatura de apa in spatiu se aduna in scurt timp intr-o mica sfera, asa cum si Luna si celelalte planete si sateliti naturali ai lor au forma rotunda, desi unii au compozitie predominant solida, altii lichida si altii gazoasa. Pana si la eclipsele de Luna se vede clar care este forma Pamantului.
Iar daca admiti ca oamenii au ajuns in spatiu, de ce adica ar fi trucat ei pozele luate de acolo?!