Citat:
În prealabil postat de podolski_2
- A cere rugaciuni in momente grele de boala sau din viata facute de preotii lui Hristos nu este un pacat. De aceea ne-a lasat Dumnezeu Biserica, ca pe o Barca de care sa ne agatam si prin care , slujitorii ei, preotii sa ne scoata din apa involburata sa ne duca la mal, si sufleteste si trupeste.
- Sa vb de rabdare cand o sa avem cancer, sau cand facem dializa. Si oricum "lozul negru" cu cancerul, o sa il "tragem" multi dintre noi . Sa vedem atunci cum e cu rabdarea si cum ai sa sperii din tot sufletul ca Dumnezeu sa te salveze.
- Cat despre vb ca facem Sfinti din orice...e urat. Daca ar fi dupa ecumenisti nu ar mai recunoaste nici un Sfant. Au fost atat de rationali ca au devenit irationali.
- Si apropo, toti care ne-am vb de rau, cel putin o data Sfintii Romaniei si am fost impotriva lor ( ca Sfantul Arsenie Boca...) crezi ca ei spun asta la spovedanie? NU. Pt ca nici macar nu cred ca au gresit. Daca au fost iertati in constiinta, nu mai spovedesc ca au vb de rau pe Sfintii lui Dumnezeu, care prin rugaciunile BISERICII au scos la liman multe trupuri si suflete.
Dumnezeu ne intoarce ,printr-o cale, dar chiar trebuie sa aruncam cu noroi si pietre in Sfintii Sai, pana cand ne intoarce ?
|
Sunt de acord cu tine... measjul meu avea nevoie de completari dar probabil si ale tale... macar asa ajungem la scopul (asta cred eu ca este) forumului sa ne completam ideile,cunostintele.
Cerem rugaciune pentru ajutor in caz de boala, si fara sa punem la indoiala preotimea, dar prima data cerem vindecarea sufletului stiind ca prin asta si trupul se va curati de boli.
Sper sa-mi tina Dumnzeu gandul care imi alimenteaza rabdarea, si atunci cand voi avea cancer: Domane la mila ta nadajduiesc, si stiu ca din ea va veni salvarea mea, fie imi mai dai timp de pocainta, fie vei milui sufletul meu cu multa multa iertare. Iar de ma vei trimite la iad voi sti ca s-a facut dreptate si fata de mine si fata de cei care au fost drepti inaintea ta.
Ecumenistii (cu precadere catolicii) fac sfintii si pe bani, sper sa nu ajungem la asta, sa-l lasam si aici tot pe DUmnezeu sa hotarasca. Si daca tot a venit vorba de sfinti si de parintii amintiti de tine, crezi ca ar strica unui om care cauta salvarea o comparatie intre acestia si preotul in discutie?
E buna ideea ta legata de spovedanie, multumesc. Voi spune asta data viitoare ca m-am indoit de unii slujitori ai bisericii.
E de preferat sa nu ajungem la noroi si pietre, dar de multe ori cel ce ajunge acolo, dupa ce Dumnezeu il scutura bine, crede-ma ca va deveni un exemplu pentru altii, daca nu un sfant.
Toate cele bune!