Fratilor
Sunt un pic socat despre ce am citit pe topicul acesta. Sa nu va suparati pe mine dar gandirea ca Sfanta Scriptura are toate raspunsurile atat spirituale cat mai ales materiale eu unul o consider o gandire copilaroasa si nici pe departe ortodoxa.
Sfanta Scriptura NU a fost scrisa pentru a raspunde la toate intrebarile posibile, din orice timp si din orice vreme, ea are un alt rol si anume unul spiritual. Mesajul lui Dumnezeu se focalizeaza intotdeauna pe cresterea sufleteasca a omului si se adreseaza in special generatiei si timpului in care este transmis pentru a fi deplin inteles.
Nu trebuie sa scrie Dumnezeu in Sfanta Scriptura ca exista virusi, bacterii pentru ca voi sa admiteti existenta lor. Ar fi fost si imposibil sa faca asta pentru ca mesajul Sfintei Scripturi este general (pentru toti oamenii care au trait si care vor trai vreodata) si nu un mesaj local (pentru sec XXI).
De exemplu Dumnezeu le spune evreilor sa se spele pe maini inainte de masa si nu le explica de ce. Dumnezeu nu-si explica intotdeauna cererile si actiunile dar noi descoperim dupa mii de ani rostul unor anumite porunci. Avea vreun sens sa le spuna ca trebuie sa se spele pe maini ca sa dea bacteriie si virusii jos? Eu zic ca nu... pentru ca ei oricum nu ar fi inteles.
Aceasta mentalitate de a restrange cunostintele omenirii la Sfanta Scriptura si de al restrange pe Dumnezeu la Sfanta Scriptura eu unul o consider o forma de idolatrie. Dumnezeu nu poate fi limitat la Sfanta Scriptura. Daca facem asta transformam Sfanta Scriptura in idol. Cam asa fac sectarii si uitati-va cat pot sa abereze incercand sa scoata raspunsuri din Sfanta Scriptura la intrebari care nu au fost puse niciodata in Sfanta Scriptura.
Cat despre forma pamantului, este suficient sa mergi cu avionul sau sa te urci pe un munte mai inalt sa stii ca este rotund. Se vede foarte clar cercul pamantului. Este suficient sa te urci intr-un turn (asa cum si Newton a facut) si sa dai drumul la un mar si vei vedea ca marul nu cade la baza turnului pentru ca pamantul se invarte. De ce il acuzati pe Dumnezeu ca nu le-a spus oamenilor acum nu stiu cate mii de ani ca pamantul e rotund? Oare nu a fost dificil intotdeauna (si este) de inteles mesajul spiritual intre oameni? Va dati seama ce ar fi iesit sa le spuna lucrurile acestea inainte de a putea fi intelese? Pentru ca spiritual omul are acelasi limbaj din toate timpurile si are nevoie de aceleasi raspunsuri si stiti la fel de bine ca si mine ca mantuirea este mai importanta decat orice pe lumea asta. Este neimportant cat de evoluati suntem in cunoasterea materiei daca suntem involuati spiritual.
Eu zic ca Dumnezeu a facut bine cum a facut. La fiecare generatie cand trasmitea un mesaj il trasmitea pentru generatia respectiva ca sa fie bine inteles. Nu trasmitea un mesaj generatiei X pentru a fi inteles de generatia X + inca 3000 de ani. Si mai ales nu trasmite mesaje materiale ci spirituale. Sunt mesajele de care noi avem nevoie in primul si in primul rand pentru a ne recastiga pozitia pierduta de a fi casnicii lui Dumnezeu.