View Single Post
Vechi 13.08.2009, 22:43:07
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de dan73 Vezi mesajul
Spuneam la inceputul acestui topic: "Consider ca cele doua vointe nu se anuleaza una pe cealalta. Acest lucru ne-a fost descoperit in persoana lui Hristos, unde cele doua firi sunt unite fara amestec." Nu parasesc afirmatia amintita. Insa, ma intreb ce semnificatie au cuvintele Mantuitorului:"Parinte, de este cu putinta treaca de la Mine paharul acesta, insa nu precum voiesc Eu ci precum voiesti Tu." La prima vedere ajungi sa crezi ca ar fi vorba de vointe diferite: ca intr-un fel voieste Tatal si in altul Fiul. Nu pot sa admit asa ceva datorita unitatii Persoanelor divine. Dar nu cunosc interpretarea acestor cuvinte. Astept sa ma lamuriti.
Fara pretentia de a detine adevarul in privinta asta, iti spun ce cred eu.
Iisus, ca om, a avut si el ispite in viata de pe pamant; sunt asemenea exemple in Biblie. Din nou, repet, ca om, stiind ce va urma, tu cum te-ai simti? Mai ales daca ai vedea foarte clar tot ce vei pati, ai mirosi durerea, sangele, suferinta, badjocura, tot... Eu unul cred ca as fi ingrozit si nu stiu de as avea puterea sa merg pana la capat.

Este vorba despre ispita firii omenesti in cuvintele lui Iisus. Si trebuie sa luam ca exemplu si FIX la fel sa zicem si noi; vointa mea e slaba si omeneasca, lumeasca; e usor ispitita de diavol, slaba... mai ales la cei necredinciosi. Trebuie sa o lasam deoparte si sa cerem "Faca-se voia Ta";

Nimeni dintre noi nu scapa de ispita, oricat de credincios ar fi. Si sper sa nu gresesc ca sunt incepator in credinta adevarata, dar pana si Mantuitorul nostru a avut o natura umana cat timp a stat pe pamant si cel rau a incercat sa-l ispiteasca.

Dar el, spre deosebire de noi a invins. El este victorios etern impotriva celui rau, si noi trebuie sa-l luam ca model, chiar daca nu vom putea fi in totalitate ca el, sa incercam sa fim cat mai mult ca el. [ si NU ca noi ]
Reply With Quote