14.08.2009, 01:00:36
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Andu30
Nu trebuie sa scrie Dumnezeu in Sfanta Scriptura ca exista virusi, bacterii pentru ca voi sa admiteti existenta lor...
|
Tu despre ce vorbesti? Cine sint aceia care neaga existenta virusilor si a bacteriilor?
Citat:
Aceasta mentalitate de a restrange cunostintele omenirii la Sfanta Scriptura si de al restrange pe Dumnezeu la Sfanta Scriptura eu unul o consider o forma de idolatrie. Dumnezeu nu poate fi limitat la Sfanta Scriptura. Daca facem asta transformam Sfanta Scriptura in idol. Cam asa fac sectarii si uitati-va cat pot sa abereze incercand sa scoata raspunsuri din Sfanta Scriptura la intrebari care nu au fost puse niciodata in Sfanta Scriptura.
|
Nimeni nu restringe pe Dumnezeu la Sfinta Scriptura. Din contra, voi il limitati la “cuceririle stiintei”. Un crestin adevarat primeste invatatura lumeasca numai prin prisma Bibliei si a invataturii Sfintilor Parinti. Si asta nu inseamna sectarism, ci Ortodoxie.
Citat:
Cat despre forma pamantului, este suficient sa mergi cu avionul sau sa te urci pe un munte mai inalt sa stii ca este rotund. Se vede foarte clar cercul pamantului. Este suficient sa te urci intr-un turn (asa cum si Newton a facut) si sa dai drumul la un mar si vei vedea ca marul nu cade la baza turnului pentru ca pamantul se invarte. De ce il acuzati pe Dumnezeu ca nu le-a spus oamenilor acum nu stiu cate mii de ani ca pamantul e rotund?
|
Nu stiu cit ai calatorit cu avionul, dar pot sa te asigur ca nu se vede curbura pamintului. Cercul pe care il observi este in plan si limiteaza la orizont cimpul vizual. Este cerc pentru ca in conditiile atmosferice date vezi pina cam la aceeasi distanta maxima in toate directiile in care te-ai uita. Date fiind dimensiunile cunoscute ale pamintului, nu formidabile, ar trebui, intr-adevar sa vezi curbura pamintului in plan vertical. Cu raza pamintului si un pic de trigonometrie reiese ca pe o distanta de numai 40 de km pamintul ar trebui sa faca o “cocoasa” la mijloc cu inaltimea de mai bine de 30 de metri, observabila survolind intinderi calme de apa (suprafata neteda) sau sa nu vezi de pe un mal malul celalalt, doar cladirile si obstacolele naturale cu inaltimi mai mari de 30 de metri. Insa adevarul e ca suprafata lacurilor si a marilor e intinsa ca in palma , iar in zilele cu lumina buna se poate vedea clar malul (la distante de 40-50 km) pe cealalta parte, in ciuda “muntelui de apa”. Stiu din proprie observatie si mi-au confirmat si altii. Bineinteles, nu trebuie sa iei de bun spusele mele. Calculeaza si experimenteaza singur!
Si, iarasi, despre ce vorbesti? Cine “il acuza pe Dumnezeu ca nu le-a spus oamenilor acum nu stiu cate mii de ani ca pamantul e rotund”?
|