View Single Post
Vechi 14.08.2009, 10:13:48
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit "Ințeleptul se răzgandește adesea, dar nebunul niciodată."

Citat:
În prealabil postat de mititelu Vezi mesajul
Deschideti un alt topic si o sa va umplu cateva pagini cu pasaje din scrierile lui DM Canright ("inamicul" nr. 1 al Ellenei White), in
care este elogiata viata si scrierile "profetesei". Apoi, ramane la latitudinea dvs. ce veti crede.

Cam in urmă cu patruzeci de ani, in perioada de inceput a lucrării mele, cand credeam cu multă convingere in doctrinele bisericii adventiste, am scris un articol puternic in apărarea doamnei. In toți anii care au urmat, nici unul din apărătorii ei n-a mai scris ceva atat de convingător. O dovadă e faptul că l-au copiat in apărarea ei, omițandu-mi numele. De asemenea, citează acest articol in scrierile lor impotriva mea, spunand că acesta contrazice ceea ce afirm acum. Nu-i acuz, ci răspunsul meu este: "Ințeleptul se răzgandește adesea, dar nebunul niciodată."
Atunci cand am scris in apărarea doamnei White, in urmă cu patruzeci de ani, nu văzusem nici o copie a primelor ei viziuni incluse in "Un cuvant către mica turmă," 1847, și in Adevărul prezent, 1849 și 1850; nici pamfletele liderului Bates de la aceeași dată. Fuseseră ascunse atat de bine că nici măcar nu știam de existența lor. Acestea conțin cea mai distrugătoare dovadă impotriva inspirației ei. Acestea au ajuns in mainile mele mult mai tarziu. Cu trecerea anilor, se strangeau și alte dovezi, pană cand a trebuit să-mi schimb părerea.

Last edited by Iustin32; 14.08.2009 at 10:20:43.