View Single Post
Vechi 14.08.2009, 13:49:14
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Pai lasa mai frate Traditie ca doar ai vazut la ce ape se refera Sfantul Ioan Gura de Aur.La apele freatice.Da de ce refuzi fratia ta sa postezi aci ce marturiseste Biserica Ortodoxa cu privire la intruparea lui Dumnezeu?
Da ce e asa greu sa scrii aci intr-un post acea marturisire?
Pana atunci mie mi se pare ca esti un eretic neoprotestant si un sectar.

Eu am gasit acea anatema sub o forma diferita in care nu se pomeneste de "the waters above the heavens".Fratia ta continui sa postezi de pe siteuri eretice in care se rastalmaceste dreapta credinta.
Pentru ca iata la acest link care e luat de pe orthodoxwiki acea anatema suna altfel:
http://orthodoxwiki.org/Fifth_Ecumenical_Council
Si linkul cu anatemele Sfantului Sinod Ecumenic al cincilea:
http://www.comparativereligion.com/anathemas.html
"If anyone shall say that the sun, the moon and the stars are also reasonable beings, and that they have only become what they are because they turned towards evil: let him be anathema. "
Si aceasta se traduce:
"Daca cineva ar zice ca soarele,luna si stelele sunt deasemenea fiinte rationale si ca au devenit ceea ce sunt pentru ca au devenit rele: sa fie anatema".
Cum se poate oare asa ceva?
Mai apoi de unde fratia ta ai scos absurditatea ca imparatul Justinian a dat anateme cand se stie ca numai Sfintele Sinoade Ecumenice pot sa faca asa ceva?
Apoi nu vezi fratia ta ca si la anatema rastalmacita de pe siteul sectar nu e rastalmacita chiar asa rau incat sa se
zica ca a fost anatemizat cine zice ca Terra e sferica precum sugerezi fratia ta.
Anatema rastalamacita postata de fratele Traditie de pe un site eretic zice asa:
"If anyone says that the heaven, the sun, the moon, the stars, and the waters that are above heavens, have souls, and are reasonable beings, let him be anathema."
Care se traduce:
Daca cineva ar zice ca cerul,soarele,luna,stelele si apele de deasupra cerurilor au suflete si sunt fiinte rationale sa fie anatema.
Unde zice aci mai frate Traditie ca cine spune ca Terra e sferica sa fie anatema?
Zi unde sa vedem.
Da anatema aceasta e rastalmacita.Si ca prim motiv ca teoria ratacita spunea ca puterile ceresti de au cazut au fost pedepsite sa aibe trupuri.Asa cum e citata cea de pe orthodoxwiki.

Mai apoi in anatemele Sfantului Sinod Ecumenic al cincilea nu e vreuna care sa condamne pe cei care ar zice ca Terra e sferica.
Daca se misca asta nu inseamna ca sunt insufletite ci dimpotriva ca Dumnezeu le misca.Asa precum daca valurile marii se misca asta nu inseamna ca marea e insufletita.
Cum ziceam si celalalt post am dat un search pe www.bibliaortodoxa.ro si nu am reusit sa gasesc pe nicaieri cuvantul plat.
Am incercat cu mila lui Dumnezeu cred suficient aci sa arat cum marturiseste Biserica Ortodoxa despre Terra ca e sferica mai departe mila lui Dumnezeu cu fratele Traditie,fratele Orthodoxia si fratele Ovidiu.

Last edited by mihailt; 14.08.2009 at 14:35:19.
Reply With Quote