Mie mi s-a facut deja lehamite de propaganda aceasta interminabila inaintea notiunilor de " ratacirea ereticilor ", de, " ecumenism " si mai stiu eu ce trasaturi malefice ale celor care nu sunt de o confesiune cu noi.
Eu nu cred in acestea, ci in omenia sau lipsa omeniei care savarseste pacatul si uriciunea...mai presus de orice teorie . Omul din noi este judecat, nu dogma si nici straiele impopotonate ori aroganta propovaduita la infinit, ci omul din noi capabil de atatea lucruri formidabile, dar si dezgustatoare fata de viata din jur si de cea de sine.
Incercati sa le respectati celorlati convingerile, atata timp cat ele sunt incununate de o sensibilitate aplecata spre bine, caci toate, absolut toate aceste detalii nu fac decat sa ne surpe si sa ne evidentieze mandria si raceala...in nici un caz credinta din noi.
Convinge-te, inainte de toate ca esti om, convinge-te ca iubesti cu adevarat si restul stie Dumnezeu ce are de facut, tu nu ai cum sa dai gres, indiferent de cata dogma cunosti sau respecti.
Last edited by ory; 14.08.2009 at 14:16:31.
|