Fratele Traditie probabil si el stie ca Terra e sferica dar considera ca e ceva bun si de folos sufletesc sa stam sa discutam in contradictoriu pe forumuri.
Mie nu se mi se pare insa asa ceva de folos sufletesc.
Pai ce vrei mai frate Traditie sa zici cu asta:
"Mintea omului, desi capabila sa înteleaga si sa cunoasca multe, este o entitate simpla în structura ei iar ca sa se înalte la Dumnezeu trebuie sa se debaraseze de toate întelesurile, trebuie sa se prezinte goala la Dumnezeu iar toate ideile de care s-a prins prin convingere apar ca un ecran în momentul rugaciunii apofatice."
Ramane ca Sfintele Icoane ne impiedica sa ne unim cu Dumnezeu daca privim la dansele?
Sau ca daca spunem rugaciuni cu text mai complex si intelesuri aceasta ne impiedica sa ne unim cu Dumnezeu?
Pai atunci pentru care motiv sunt toate Sfintele Slujbe in Biserica Ortodoxa si Sfintele Cantari numai cu cuvinte?
Dar nu e vorba de cuvinte ci de intelesurile din Sfintele rugaciuni si Sfintele Slujbe si Sfintele cantari care duc mintea la unirea cu Dumnezeu.
Iar intelesurile sunt fara sfarsit precum poate fiecare pricepe.
Mai apoi fratia ta zici ca mintea omului trebuie sa se debaraseze de toate intelesurile pe care le-a prins prin convingere (ceea ce e o absurditate) pentru a se ruga dar fratia zici ca trebuie sa credem ca Terra e plata.
Mai mult ai mai pus si cu bold si ai subliniat aci:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=6904&page=3
In postul cu numarul 24 si zici:
"
nu conteaza ce credeau anticii ci ce spune Biserica, iar Scriptura si Traditia spun ca pamântul e plat. "
Eu sincer sa fiu nu am observat pe unde zice Biserica ca Terra e plata si nici pe unde spune traditia asa ceva mai mult ca in Sfanta Scriptura nu scrie nicaieri asa ceva.
Deci se cam contrazice ce spui.
Si oare Sfanta Biserica nu invata ca pacatul desparte pe om de Dumnezeu iar nu gandurile,materia,profesia?
Ba chiar asa invata.