View Single Post
Vechi 14.08.2009, 20:25:58
mititelu
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Iar despre citirea si interpretarea Bibliei totul depinde de credinta in invataturile primite caci un adventist invatat sa creada ca sambata e ziua de odihna, chiar daca el zice ca singur a ajuns la aceasta concluzie citind Biblia, nu va ajunge niciodata sa creada ca un penticostal.
[/b]
Nu stiam nimic despre Ellen White cand am inceput sa cercetez care este adevarata zi de odihna. Resursele de care m-am folosit au fost Sfanta Scriptura si interpretari ortodoxe si baptiste referitoare la pazirea primei zile a saptamanii. Am ajuns la concluzia ca ar fi nevoie de o "alta scriptura" pentru ca sa fie justificata pazirea zilei intaia, in loc de ziua a saptea. In schimb, cand am cercetat argumentele pentru pazirera zilei a saptea, toate se legau foarte bine cu Sfanta Scriptura.

Despre Ellen White am inceput sa cercetez abia anul acesta (si frecventez biserica adventista de vreo 5 ani). Biblia este suficienta ca sa intelegi care este singura zi din saptamana sfintita si binecuvantata de Dumnezeu si care a fost poruncita ca zi de odihna (vezi porunca a patra).

Ca tot faceti referire la alte culte: sunt predicatori penticostali care vorbesc despre pazirea zilei a saptea (unul din ei a scris si o carte despre acesta zi sfintita de Dumnezeu). Sunt si ortodocsi pazitori ai zilei a saptea (parintii unui prieten nu-si parasesc credinta ortodoxa dar pazesc ziua a saptea si merg si la biserica in ziua intaia).

Pentru pazitorii zilei a saptea Biblia ofera argumente puternice; nu este nevoie sa-i acuzati ca au alta sursa de inspiratie.