15.08.2009, 04:24:08
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Este o afirmatie indrazneata pe care eu o vad falsa. Am mai spus-o: este clar si evident ca Dumnezeu poate orice, inclusiv sa creeze o lume intr-o clipa. Dar se vede ca El a preferat s-o faca in cateva perioade de timp. Problema se pune: cat au durat aceste perioade? Uita-te in versiunea originala a VT si o sa gasesti cuvantul YUM (sau YOM, ca si limba ebraica s-a mai schimbat de-a lungul vremii) care inseamna si zi, si perioada nedeterminata de timp. Daca s-a tradus prin zi a fost pentru ca asa au preferat traducatorii. Nu mai spun ca ziua de 24 de ore a inceput sa aiba sens abia in "ziua" a patra, nu?
|
Exista suficiente studii care arata ca yom este un termen abuzat de sustinatorii teoriei hiatului si, implicit ai evolutiei. N-ar trebui sa te opresti numai la ce-ti convine si nu-ti contrazice profetii stiintei. Sensul primar al lui yom (si n-am vazut nicaieri ca cineva sa conteste) este acela de zi cu intelesul de 24 de ore. In special in Geneza nu exista nici un fel de dubiu cu privire la durata pentru ca are grija sa specifice in permanenta: “Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua…”.
Citat:
De ce vedeti voi majoritatea o neputinta a Lui Dumnezeu in creatia lumii in miliarde de ani in loc de 144 de ore pamantene? E absurd! Oare nu este Dumnezeu vesnic si de fapt in afara timpului? Oare nu este timpul un simplu parametru in modelul minunat al creatiei Sale? De unde si pana unde ideea de neputina si de negare a atotputerniciei Lui? Foarte haios! :)
|
Pentru Dumnezeu toate sint cu putinta! Dar absurd si de la Tatal Minciunii ar fi sa spuna “a fost o seară, și apoi a fost o dimineață” si sa le faca sa tina o suta de milioane de ani. Dumnezeul meu e un Dumnezeu drept si neschimbator.
Citat:
Cat despre ultima afirmatie... draga domnule, roaga-l pe admin s-o dea jos de pe forum, ca se uita o tara intreaga la postarile noastre si se sminteste lumea. Rad ateii si agnosticii si cei pe care-i clasificam ca pagani sau eretici sau sectanti, ne arata cu degetul, caci noi insemnam pentru ei Ortodoxia si credintele ei si conceptele ei, prin simplele noastre ganduri etalate in public. Daca dumneata si Traditie credeti ca nu mai exista alte corpuri ceresti in afara de Terra, o sa inchei politicos dialogul aici si n-o sa ma mai intereseze nici postarile voastre in materie de teologie de acum incolo.
|
Pe mine ma intereseaza ce fac ateii si agnosticii numai atunci cind pling. Nu refuz stiinta, dar cred orbeste numai in Dumnezeu. Corpuri ceresti exista, insa pamintul nu e totuna cu ele. Da, cred ca cel mai bine ar fi sa inchei acest “dialog”, pentru ca esti inca departe de a-I face loc lui Dumnezeu in viata ta mai mult decit in golul pe care inca nu ti l-a acoperit stiinta pentru a putea avea o conversatie constructiva.
Citat:
Iar evolutia nu se contrazice cu nici un verset din Biblie, iar pe de alta parte sa stii ca evolutia este probabil cea mai importanta idee lasata de Hristos firii la crearea lumii. Este o lege atat de bine cimentata in creatie incat o vom urma chiar si dupa moarte, din slava in slava, tinzand spre asemanarea cu modelul nostru din veci - Iisus Hristos.
|
1. Cind spui ca evolutia nu contrazice Biblia, probabil glumesti. Din pdv evolutionist, lucrurile s-au petrecut cam asa:
Materia a existat la inceput
Soarele si Luna au fost facute inaintea pamintului
Pamintul inaintea oceanelor
Soarele a fost intia lumina pentru pamint
Atmosfera in continuarea hidrosferei
Oraganismele marine primele forme de viata
Pesti inaintea copacilor roditori
Soarele inaintea plantelor
Reptilele inaintea pasarilor
Femeia inaintea barbatului
Ploaia inaintea omului
Procesul creativ continua
Dar dupa Biblia pe care o citesc eu:
Materia a fost creata de Dumnezeu la inceput
Pamintul inaintea soarelui si a stelelor
Oceanele inaintea pamintului
Lumina inaintea soarelui
Atmosfera intre doua hidrosfere
Plantele primele forme de viata
Copaci roditori inainte de pesti
Vegetatia inaintea soarelui
Pasari inainte de reptile
Barbatul inaintea femeii
Omul inaintea ploii
Creatia este completa
Tie chiar ti se pare acelasi lucru?
2. Nu stiu de unde ai scos tu ideea ca o sa mai “evoluezi” si dupa moarte saltind din “slava in slava”. Categoric, citesti din Scripturi care mie imi sint straine.
|