Subiect: disperata
View Single Post
Vechi 15.08.2009, 10:34:13
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

• Exista o boala a sufletului numita "akedia=plictiseala". Akedia este specifica monahilor,cand le da diavolul gand ca in alta parte le-ar fi mai bine. Eu sufar de aceasta boala, eu nu imi gasesc locul pe planeta asta, nicaieri nu sunt fericita, ceva imi lipseste, dar nu stiu ce. De fapt stiu, imi lipseste rugaciunea curata. Cat timp ma rugam mai mult, aveam o provocare chiar si in somn: sa ma lupt pentru mantuirea mea, sa ma analizez, sa ajung la desavarsire. Acum am pierdut rugaciunea si am ajuns la akedie. E o boala groaznica, care duce la deznadejde si mai departe stiti voi...
  • exista in cadrul anumitor fundatii consiliere premaritala dar si maritala. Daca esti din Iasi, iti pot recomanda un duhovnic extraordinar, tata a 4 copii, un familist desavarsit
  • exista o carte foarte bine scrisa despre care duhovnicul meu mi-a spus ca ar trebui sa fie in primele 5 dupa Biblie. Se numeste "Terapeuitica bolilor spirituale" si este scrisa de jean-claude larchet. O gasesti in format audio la adresa : http://www.resurse-ortodoxe.ro/cartiaudio/
  • Iti recomand sa asculti cartea asta, si mai ales sa discuti cu sotul tau sa o asculte. Nu ii spune de ce sa o citeasca, ca sa nu se simta presat ca tu te astepti sa se rezolve lucrurile dupa ce citeste imediat.Si eu daca as simti ca cineva asteapta un anumit rezultat de la mine, as da un rezultat contrar..
  • Rugati-va impreuna seara si dimineata, pe cat posibil, daca nu faceti asta deja. Creeaza o stare de dumnezeiasca legatura intre soti..Cititi macar o data impreuna acatistul Sfintei Xenia de Sankt Petersburg, dupa ce in prealabil ati citit viata Sfintei si ati ajuns sa o cunoasteti
Parintele Porfirie avea o vorba: "Daca nu poti vorbi cu copiii tai despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu despre copiii tai" Cred ca se aplica si in cazul tau: asculta de duhovnic in ceea ce va sfatuieste, spovediti-va cat mai des, luati Sfantul Trup si Sange cat mai des, mergeti la Sfantul maslu care vindeca trupurile dar si sufletele, mergeti in pelerinaj la manastiri, iar eu va recomand din suflet sa mergeti la manastirea Prislop, la mormantul Parintelui Arsenia Boca, unde multe necazuri isi afla dezlegare.

Credinta multa si capul sus, ai o incercare de la diavol care a vazut ca daca nu poate semana cearta intre voi, a semanat plictiseala..cu ajutorul Domnului o veti rezolva si pe asta.Asta vrea Domnul de la noi, indelunga rabdare suferita pe nedrept, ca sa ii vedeti slava si dragostea Lui. De asta va da necazuri, pentru ca va iubeste nespus si va vrea mai buni, mai curati.

Si pentru sotul tau este greu, mult mai greu decat iti este tie, iar eu stiu cum este sa nu te simti fericit indiferent ce faci..

Domnul nostru Iisus Hristos sa va ajute, sa va dea rabdare sa treceti peste suferinta biruitori, mai curati, mai smeriti, mai intelepti!
Reply With Quote