Citat:
În prealabil postat de getagrip
Deci Biserica Catolica se inchina unui alt Dumnezeu? Va deziceti de ei? Catolicii vor ajunge in iad? Raiul e populat de ortodocsi? Ce noroc pe capul vostru, ca v-ati nascut in zona asta si ati devenit ortodocsi inainte ca macar sa stiti ce inseamna asta. Bietii italieni sunt condamnati la suferinta vesnica, desi nu au facut nimic rau. De triburile din Polinezia nici nu mai vorbesc...
|
Nimeni nu spune ceea ce afirmati dvs. Eu cred ca fiecare va fi judecat dupa legea in care a fost educat. Cred, insa ca vor fi judecati si cei care au luat cunostinta de glasul Adevarului si s-au facut ca nu Il aud, dar necunoscute sunt caile Domnului.
Pana la urma pana si Biserica Catolica contemporana se dezice de trecutul ei, din cate stiu. Mai exact, cred ca Papa Paul Ioan al doilea a cerut iertare
[SIZE=2]"pentru greșelile comise în slujba adevărului când au fost folosite metode neetice". Această cerere de iertare "este de asemenea valabilă și pentru drama legată de Inchiziție precum și pentru rănile pe care aceasta le-a produs. ...
[/SIZE][SIZE=2]preluat de pe [/SIZE][SIZE=2] [/SIZE]http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=8554
a fost o declaratie intens mediatizata la vremea respectiva.