Citat:
În prealabil postat de getagrip
Un raspuns concret nu se poate? Sau cand ramaneti fara replica, ajunge un 'necunoscute sunt caile Domnului'? Necunoscute si cam perverse. Eu unul nu stiu cum va puteti inchina unui zeu atat de nedrept si imoral.
|
1. Te sfatuiesc sa fii mai respectuos pentru parerile altora si mai putin agresiv. Altfel, vom fi lipsiti probabil in curand de placerea de a conversa cu tine, pentru ca in regulile forumului se spune si ca parerile trebuie expuse fara insulte, si s-ar putea sa fii banat.
Este bineinteles valabil si pentru credinciosii care ii insulta pe atei. Fraze ca 'ateii s-au nascut degeaba' sunt si ele foarte agresive si nu vad ce sens au in discutie.
2. Ce raspuns concret ai vrea? sa spunem noi ce anume hotaraste Dumnezeu? Sunt si unii care o fac, de altfel.. care isi inchipuie ca stiu exact cine se va mantui si cine nu.
BO nu spune ca nimeni din afara bisericii nu se va mantui.
3. Atat Biserica Catolica cat si cea Ortodoxa, mai exact ioerarhii lor, au facut greseli in trecut si o sa mai faca; ele sunt formate din oameni, care sunt pacatorsi, si gresesc.
Este insa adevarat ca Inchizitia si in general persecutarea oamenilor pe motive religioase a fost mai mult in occident decat in orient. De asta zicea cineva mai sus ca alt ateu confunda BO cu BC. Acel user ne identifica cu cei care ardeau pe rug vrajitoarele etc.
4. Cand spui 'zeu nedrept si imoral' ce stacheta de dreptate si moralitate ai? Cum ar trebui sa fie dupa tine un zeu drept si moral?