Subiect: atei
View Single Post
Vechi 16.08.2009, 17:50:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Ok.

1. Nu am folosit nicio insulta. Lipsa de respect, probabil, dar nu mai multa decat cea aratata de crestini celor care nu se aliniaza turmei.?
Sunt de acord ca si unii crestini nu respecta ateii, dar asta nu inseamna ca atat comportamentul unora cat si al celorlalti este frumos si moral. Si eu as putea sa te tratez pe tine ca pe un tortionar ateu militant, dar nu o fac. Sa nu alegem fiecare din tabara celuilalt exemplarele cele mai negative.
By the way, vad ca in principiile tale morale intra si 'iti fac tie ce-mi faci tu mie' aplicat la grup, de altfel, nu la persoana. Cam asa cum spui ca ar fi Dumnezeu - omul l-a parasit, il paraseste si el...

Nu are sens sa intram in amanunte, dar au fost si insulte. Ca suntem prosti si inapoiati, de ex.

Citat:
2. Da. Sunt destui care dau raspunsuri clare si raspicate. Petru Tutea era unul dintre ei.
Exista unii care dau astfel de raspunsuri, insa nu asta e pozitia oficiala a Bisericii. Unii credinciosi se cred mai catolici decat papa.

Citat:
3. Care e intrebarea?
OK, nu era intrebare, era comentariu.

Citat:
Sa revenim la discutia despre moralitate. Asadar, sa inteleg ca Dumnezeu a creat omul, l-a lasat sa faca ce vrea, iar la sfarsit ii contabilizeaza punctele si il judeca? Asta iar mi se pare un joc cel putin pervers. E putin cam aiurea sa chinuiesti oamenii in halul asta, doar pentru a vedea cat sunt de puternici si cat pot sa rabde.
Nu este asa. Nu este vorba de puncte, este vorba de libertatea umana, pe care Dumnezeu o respecta, or aceasta libertate are si efecte globale. Caderea omului a avut ca efect si caderea lumii si a naturii in general, care depinde de om. Cum se vede si in genetica, umantiatea este si un tot, si orice hotarare a cuiva are efecte asupra altora. Deci si libertatea cuiva, aplicata impotriva lui Dumnezeu, are efecte negative asupra intregului.

Fiecare va fi juecat dupa propriile fapte si tinand cont de conditiile in care a trait. Nu este vorba aici de razbunare sau de contabilitate, ci de vindecare si iertare.
Noi inchidem usa, nu Dumnezeu. Noi punem stavila iertarii, nu el.

Citat:
p.s. Cum adica nu acest zeu trasmite bolile? Credeam ca Dumnezeu a facut absolut tot ce exista in univers, incepand de la mazare pana la sindromul Down. Ma insel?
Da, te inseli!
Vezi mai sus.
Dumnezeu nu a facut raul, bolile si moartea. Ele sunt rezultat indirect al departarii omului de Dumnezeu (pacatul).