Subiect: atei
View Single Post
Vechi 16.08.2009, 19:26:11
Simona-Marilena's Avatar
Simona-Marilena Simona-Marilena is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Deci, ca sa inteleg si eu, ateul.

Dumnezeu a creat omul.

Scopul omului in viata este sa-l slujeasca si sa-l preamareasca pe Dumnezeu. (Cam ciudat motiv pentru a creea ceva. Mi se pare destul de egoist, dar, in fine, sa trecem peste.)

Totusi, Dumnezeu nu intervine direct. Il lasa pe om sa aleaga singur si sa-si traiasca viata cum considera de cuvinta. Pentru ajutor, ii mai da diferite indicii si semne din cand in cand, aici depinde de capacitatile fiecaruia de recunoastere si analizare a semnelor. In antichitate semnele erau mult mai dese, acum stim ca multe sunt fenomene naturale (furtuna nu inseamna ca zeii sunt maniosi), asa ca s-au cam rarit, dar inca apar. Pentru ajutor suplimentar, au fost lasati pe Pamant reprezentanti - preotii - care cunosc si iti spun regulile jocului daca nu te descurci.

Desi e evident ca majoritatea oamenilor nu se prea descurca (chiar si cei mai credinciosi oameni mai au scapari), Dumnezeu se incapataneaza sa dea vreo dovada clara a existentei sale. (De exemplu, sa zicem, o aparitie intr-un sfarsit de saptamana ar fi de ajuns pentru a aduce intreaga omenire pe calea cea dreapta. Nici chiar Bin Laden nu ar ramane impasibil dupa plimbare prin Paradis si o sueta cu Dumnezeu, deci nu-mi spuneti ca tot vor exista oameni care sa nu creada.) Ideea de baza e sa rezisti tentatiilor si sa CREZI fara incetare.

Bolile, razboaiele, crimele, nedreptatile ar putea fi oprite de Dumnezeu la orice ora, dar el nu vrea sa faca asta, pentru ca este de parere ca oamenii trebuie sa gaseasca singuri drumul bun in viata, cel care va opri tot raul din lume.

Pana la urma murim si ajungem la Judecata de Apoi, unde Dumnezeu stabileste un verdict, in functie de mai multe chestii. Aici omul nu mai are libertatea de a alege. Vrei, nu vrei, faci ce zice Dumnezeu. O parte merg in rai, altii in iad. Cei care merg in iad sufera vesnic, cei care merg in rai vor fi vesnic fericiti. (Deci, se poate spune ca unii pierd, altii castiga.)

Am prins ideea cat de cat?

Dumnezeu a creeat omul pentru a-L slavii si preamarii in viata aceasta pentru ca, aceasta este doar o etapa pregatitoare pentru Adevarata Viata din Ceruri. Dumnezeu il lasa sa aleaga pe om intre bine si rau pentru ca omul sa cunoasca ce este binele si ce este raul. Ca putea foarte bine Dumnezeu sa il omoare pe cel ce gresea si sa ajunga direct in iad fara sa cunoasca mantuirea. Atunci cand Adam a mancat din fructul oprit, a cunoscut raul adica, a vazut ca e gol si s-a rusinat. Si-a dat seama ca a gresit. Ca putea Dumnezeu sa puna ingeri sa pazeasca pomul acela.
Bolile: aici exista mai multe explicatii. Dumnezeu da un handicap sau o boala unui anumit om la nastere pentru ca stie ca daca ar avea o mana acel om ar putea sa omoare. Dau un exemplu: Un viitor criminal: Dumnezeu ii da un handicap si anume, se naste paralizat de la brau in jos pentru a-l oprii sa verse sange omenesc. Alta cauza: Cersetorul din coltul strazii care se preface ca n-are maini. Dumnzezeu este drept. Si il pedepseste pentru inselaciunea pe care a facut-o si asteapta sa se mantuiasca si sa realizeze ca nu este bine ce a facut. Dar sa ne gandim: daca Dumnezeu ar oprii toate bolile de pe fata Pamantului toti ar incepe sa bea, sa fumeze sa cada in pacatul curviei si preacurviei ( SIDA, HIV sunt boli pe care un om le capata cand nu asculta cuvantul lui Dumnezeu. El dobandeste aceste boli in urma unor placeri trupesti. ) Sper ca ai inteles ceva. Oricum mintea mea este limitata si nu pot eu intelege sau sa-L trag la raspundere pe Dumnezeu. Nu pot intelege eu cu mintea mea limitata ceva ce este nelimitat. Numai bine.