View Single Post
Vechi 17.08.2009, 11:35:36
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Da, stiu ca s-au format mai tarziu confesiunile, dar nu inteleg cum si cine a influentat stabilirea lor in diversele tari.
Deci de ce catolicism in vest si ortodoxie in est si nu invers de ex.
Cine a stabilit asa?
Sau si ma interesant: de ce crestinism in Europa si alte religii in Asia si nu invers, cand originea crestinismului a fost in...Asia (in Israel)? Exact in Asia a ramas asa putin crestinism!

@lore86 - referitor la exemplul tau cu Rusia. Exista tari in care situatia economica mai buna a aparaut f.tarziu (De ex. Slovenia, cine ar fi crezut dintr-o singura tara, fiecare componenta sa fie atat de diferita).
In Rusia exista fenomenul de saracie si bogatie concomitenta. Rusia este in ansamblu, pentru majoritatea oamenilor, f. saraca. De ce crezi ca pleaca pe capete? In acelasi timp s-au format tot acolo si cei mai bogati oameni din Europa si chiar din lume. Asta este paradoxul! Si cred ca este o situatie cam unica in lume, asa o prapastie.

Ma gandeam la un moment dat ca poate marile dinastii regale de-a lungul istoriei au influentat religia si au sprijinit biserica (si spre interesul lor). Dar si tarii rusi au facut parte tot din aceste familii pana la urma, si totusi...au ales ortodoxia si nu au sprijinit-o material.
Cu grecii este uimirea mea cea mai mare. De fapt Grecia si Italia, cele doua focare primare are crestinimsului in Europa si cat de diferite.

Last edited by sophia; 17.08.2009 at 11:43:11.
Reply With Quote