View Single Post
Vechi 17.08.2009, 11:48:26
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Sophia & co,

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ma tot intreb de o vreme. Ma uit la cei din jurul meu, romani buni care se chinuie si nu reusesc.
Exista popoare care sufera dintotdeauna si se pare ca la nesfarsit si altele care o duc bine si se refac usor din orice problema.
De ex. poporul roman este unul care sufera dintotdeauna si inca si acum oamenii, romanii, sunt chinuiti si ponegriti pretutindeni, indiferent ce ar face.
Este un popor sarac si care nu reuseste sa mai iasa la liman.
In mod paradoxal este un popor care totusi are o credinta puternica si bisericile sunt inca pline. Fata de altii...
Si atunci? Va fi mai bine? Vom iesi la liman? Care este planul lui Dumnezeu cu noi?
In criza asta o ducem cel mai greu, ma rog, saracie si necazuri ce nu se mai sfarsesc.

De asemenea am observat diferente intre religiile popoparelor si situatia lor.
Nu stiu cum dar ori Catolicismul ajuta mai mult si tarile cu aceasta religie o duc mereu bine (mai bine decat cele ortodoxe), ori invers, Catolicismul a prins mai bine in aceste tari.
Tarile preponderent ortodoxe o duc mai greu, sunt mai sarace, cu multi oameni chinuiti, iar in lume oamenii lor sunt adevarati martiri.
Ce sa inteleg, ce parere aveti voi?
Dumnezeu prefera anumite confesiuni si popoare?
Dumnezeu nu iubeste romanii si alti ortodocsi? Ne pedepseste poate pentru ceva?

Pe de alta parte ma gandesc si poporul evreu a fost denumit "ales" dar de fapt de ce? Pentru ca acolo nu se mai termina problemele.
Deoarece se stie ca eu sunt evreu,unu di Poporul Ales,vreau sa-ti raspund din punctul meu de vedere.Vrei,ia in consideratie, nu vrei, nu ia.
In primul rand,un lucru care trebuie explicat: Onoratul titlu de Popor Ales ni s-a dat de catre ,nu altul ci Dumnezeu.Cine crede altceva,bine ar face sa citeasca Biblia.Evreii nu au cerut titlul si nu si l`au luat. Inteleg ca sunt pesoane la care asta le face sa li se urce tensiunea dar ,cum am scris,pretentii numai la Dumnezeu.
Evreilor,in contra ce scri,tocmai le merge nu rau ca uite in ce situatie traiesc si totus,promisiunea ca tara noastra va fi tara de lapte si miere nu-i departe sa se implineasca.Zau ca nu ma falesc degeaba.Voi care va bucurati de pace cu vecinii de multi ani si nu sunteti nevoiti sa cheltuiti 30-40% din buget ca sa tineti armata si sa cumparati arme,ar fi trebuit sa traiti ca in rai.
O mica povesire: Oameni care au facut cercetari in domeniul saracii,aufacut o experienta cu doua familii. Una mai instruita si a doua ,neinstruita de loc. La fiecare familie s-a dat o suma importanta, 5000$. In continuare s-a anchetat ce a facut fiecare familie cu banii primiti. Familia neinstruita a tocat banii repede pe nimicuri,plimbari,haine si mese pline cu mancare scumpa. A doua familie a cumparat o masina amenajata sa se vinda inghetata.Familia asta a facut ca banii primiti sa le permita sa castige alti bani in continuare...Se spune ca daca dai un peste la un sarac,i-ai dat numai o data mancare dar daca ii dai o undita,ii dai posibilitatea sa iasa din saracie si sa-si castige cinstit traiul.
Pe scurt,tpata problema voastra este Mentalitatea voastra care va pune piedica asa ca nu puteti sa fiti ca altii. Ungurii si Polonezii nu sunt azi mult mai inaintati ca sunt catolici ci ca s`au lepadat de mantalitatea lor veche de care voi nu va despartiti. Religia nu are nici o vina in situatia voastra.
Vrei sa continu? Dar fara sa te jignesti ca ce scriu,fac cu intentie nu se poate mai curata.