Citat:
În prealabil postat de ai2
Tocmai ce am zis ca nu exista dincolo si vii sa-mi spui ca voi gasi niste raspunsuri! Nu exista marile raspunsuri si nici nu vor veni la momentul culminant de nicaieri doar pentru ca am murit!
"om inteligent"=apel la autoritate=ilogic. Oricand iti pot da o groaza de citatedin alti oameni inteligenti care au spus cu totul si cu totul altceva decat Cioran!
Pariul lui Pascal? Sustine credinta in orice zeu! Sa nu mai vorbim ca in varianta crestina este modificat grosolan dar convenabil.
|
Dumneavoastra ati spus ca va este frica pentru ca nu exista dincolo. Iar eu am vrut sa spun ca chiar daca nu exista acel dincolo, faptul simplu de a muri si de a nu primi vreun raspuns -chiar daca nu constientizam asta- poate ca e un raspuns. Nu am dorit sa va contrazic cu nimic, ci doar sa prezint o alta perspectica pe care am auzit-o pe la alti prieteni atei.
Prin urmare, remarca ca cioran ar fi fost un om inteligent nu era decat o judecata de valoare, nicidecum pretentii de contraargument ca sa poata fi acum etichetat ca apel la autoritate. Nu era un argument, o simpla remarca.
sunt sigura ca puteti sa aduceti citate din alti oameni inteligenti, pacat insa ca nu inteligenta convinge ci ce faci cu inteligenta respectiva. Deci, da aveti dreptate, nu citatele conving.