Citat:
În prealabil postat de Fani71
Sigur, Andrusca, nu trebuie sa uitam de smerenie. Daca ciclul ne ajuta sa devenim mai smerite, apoi este un dar de la Dumnezeu si nu o necuratie. Si daca suntem mai smerite, atunci ce ne opreste sa mergem la biserica, sa sarutam icoanele si sa ne impartasim? Ca doar asta ni se cere in primul rand, nu?
|
In opinia mea ( fac si eu ca si protestantii) daca am adus in discutie smerenia care ar trebui sa-i caracterizeze pe crestini in general...se subintelege ca nu ar trebui sa se mai iteasca capete orgolioase care sa se considere " curate ca lacrima" in orice context si mai ales in fata lui Dumnezeu si a celor sfinte. Daca Dumnezeu asa a lasat oamenii pe pamant, ca o consecinta a optiunii oamenilor de fapt...si a naturii umane mai exact, inseamna ca ar trebui sa constientizam si de ce suntem asa si in ce perioade avem voie sa avansam pana in fata altarului si cand nu...simplu.Nu inteleg deloc " acele perioade" ca fiind un " dar " sau un cadou...sunt mai mult niste perioade pe care nu si le-ar dori nimeni. Intreaba tu o femeie daca si-ar dori sa aiba parte de acest dar de 5 ori pe luna :)). Bolile de exemplu sunt o pedeapsa in general...si nu constituie un dar pentru nimeni.
Nu cred ca isi au loc in fata lui Dumnezeu concepte de genul : discriminare, orgoliu personal sau sentimentul de nedreptatire...in cazul in care un crestin stie cum se si poate autoevalua prin prisma smereniei.
Sincer...eu chiar nu ma consider nedreptatita sau discriminata prin ceva in religia ortodoxa si asta pentru ca nu contest nimic din Cuvantul lui Dumnezeu, insa cei care simt asta cred ca ii dau mai mult un contur social religiei...si tocmai de asta se ajunge la astfel de intrebari, mai ales din partea femeilor :D.
Sper sa nu te superi pe mine...insa asa percep eu lucrurile. Doamne ajuta! :)