Subiect: atei
View Single Post
Vechi 17.08.2009, 14:34:17
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
eclat_de_lune, pariul lui Pascal, pe langa faptul ca e o definitie a lasitatii, e un mare non-sens si nu e realizabil. Dupa cum bine a zis ai2, exista o mare varietate de zei, deci oricum nu ai de unde sa stii ca ai facut alegerea corecta.
Am intrat pe forumul asta din intamplare, am citit cateva subiecte si am hotarat sa-mi spun parerea. Daca nu va plac parerile altora (desi, daca e sa ne luam dupa Biblie, trebuie sa va bucurati ca am aparut, pentru ca e o ocazie buna sa va testati credinta), exista "The God Method": eliminarea contestatarilor. Metoda testata si eficienta.
nu pariul lui pascal e definitia lasitatii. confunzi cu fatalismul impus stoicilor. E vb de un alt rationament care suna in felul urmator:daca e destinul tau este sa te vindeci, te vei vindeca, fie ca vei chema medicul sau nu; de asemenea, daca e destinul tau sa nu te vindeci, nu te vei vindeca, fie ca chemi medicul sau nu. Ori unul, ori celalalt este destinul tau. deci, nu este niciun interes in a chema medicul- CICERO, Du destin, dans LONG ET SEDLEY, Les Philosophes hellénistiques, II, Les Stoïciens, trad. Par Jacques Brunschwig et Pierre Pellegrin, GF Flammarion, 2001, p. 390, trad mea din franceza
cred ca functioneaza metoda sugerata de dvs.
si cred ca ai cum sa stii daca alegerea facuta e corecta. Nu e o alegere care sa se bazeze univoc pe ratiune, e o chemare catre care iei drumul. Putem oricand sa ne batem in polemici, dar credinta se desfasoara intr-un spatiu in care ratiunea e doar una din aripi. Dumneavoastra o aveti numai pe aceasta si multi dintre noi altii, chiar asa-zisi credinciosi o avem numai pe aceasta si ea franta sau subdezvoltata, asteptam sa ne creasca si a doua aripa: iubirea, deschiderea inimii, arderea inimii.