View Single Post
Vechi 17.08.2009, 16:47:10
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Asa cum Dumnezeu nu trebuie sa dea socoteala nimanui, pentru ca el e seful si face ce vrea, asa nici eu nu trebuie sa-i dau socoteala si nici nu o voi face. Chiar daca se va dovedi ca exista Dumnezeu, si o sa ma trezesc in boxa acuzatilor la Judecata de Apoi, eu ii voi zice acelasi lucru: Ai puterea sa ma judeci, dar nu ai autoritatea morala. Esti un zeu rau si sadic, poti sa ma distrugi, dar nu poti sa ma faci sa ma inchin in fata ta.

Cat despre povestile cu Isus si despartirea de Tata, sunt niste non-sensuri. Isus, conform Bibliei, este acum in dreapta lui Dumnezeu. Deci nu sunt despartiti.
1.Comparatia nu este corecta din punct de vedere teologic si ontologic. In cazul lui Dumnezeu existenta nu este "imprumutata" ca in cazul omului, o are de la sine si prin sine. Acum stiu ca nu esti de acord. Dar intrebarea este urmatoarea: Existenta ta este de la sine si prin sine sau este "imprumutata".
2. Dumnezeu nu-i va distruge pe cei din iad nu pentru ca nu poate ci pentru ca le respecta libertatea. Cred ca ai o imagine gresita despre Dumnezeul crestinilor. Constat ca ai anumite nelinisti ca si cele ale lui Emil Cioran, care cu tot nihilismul lui il aprecia pe prietenul crestin Petre Tutea. In cazul tau simt o duritate ideologica.
Reply With Quote