View Single Post
Vechi 17.08.2009, 18:07:24
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Sophia & co (2)

Dupa ce ai scris,cred ca nu ai inteles totul ce am scris.
Psihologii spun,cand li se povesteste de o persoana care are nevoie de ajutorul lui ca daca persoana va veni la el din bunavointa sa primeasca tratament,asta este egal la o jumatate din tratament.
Cand oamenii au nevoie acuta de vre-o schimbare de mentalitate sau de obiceiuri,asta va reusi numai daca oamenii vor si sunt convinsi ca schimbarea este in binele lor. Din pacate,romanii au cateva mici metehne care impreuna anuleaza toate incercarile de schimbare.
Una din problemele romanilor este ca sunt exagerat de mandrii si nu intotdeauna sunt gata sa fiu indrumati de altii. Exemplu de la noi: Cand la serviciul social ajunge o familie care se plange de datorii mari si lipsa,in primul rand li se trimete un "antrenor financiar" care ,dupa ce controleaza toate datele,cati bani se castiga si pe ce se cheltuiesc,le face un plan unde trebuie sa "taie" ca resursele sa ajunga, inclusiv platirea datoriilor. Ajutor financiar se da numai la invalizi,handicapati si batrani.
Poporul roman a avut asa de multe desamagiri de politicienii lui ca poporul nu-i mai cred. Mai serios,ii catalogheaza ca hoti, si ca cei care iau mita. Teoria conspiratiei se bucura in Romania de mare incredere.Fiecare pas se primeste cu multa frica daca se primeste.
Eu nu cred ca religia are vre-o vinain situatia sociala si financiara a voastra. Si Biserica Catolica nu imparte bani ca si a voastra.Banii care inbunatatesc situatia in apusul Europei se castiga cu initiativa si multa educatie si instruire. Cat despre ajutorul lui Dumnezeu, la noi se zice ca Dumnezeu ajuta numai la cine se ajuta singur. Poate este valabil si pentru voi.
Un mic exemplu: Cand cineva face sau cumpara o fabrica in Romania,imediat sar o groaza de inculti si tipa ca este explotator, ca a venit sa fure bogatiile tari,ca este bandit s a m d.
De fapt,locuri de munca se fac de catre acei bogatasi care fac fabrici si uzine. Ce va pasa ce castiga si ce mananca bogatasul? Voi nu mai sunteti comunisti si ati ales sa traiti intr`un regim capitalist.
Atuncia, incetati sa va plangeti .Ungaria este cel mai bun exemplu pentru voi. La ei se castiga ca in apus si nu vei gasi unguri care cauta de lucru in alte tari.Ei au deschis tara lor la investitii straine si tara lor a sarit din rasaritul europei la apus. Invatati din experienta altora.