View Single Post
Vechi 17.08.2009, 22:36:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Impăcare

Cu sufletul spre Domnul am strigat : / "Iisuse-al meu, de pacea Ta mi-e sete . / Mă ține lutul meu, de lut legat, / Și-n van vrea fierea lumii să mă-mbete. / Spre Tine merge dorul meu întreg. / La Tine-mi este orișice dorire. / Ci lasă-mă de lut să mă desleg, / Să vadă sufletu-mi a Ta mărire. / Mi-e sete de odihnă, Doamne-al meu, / Mi-s mâinile și tălpile o rană. / Din coastă sânge-mi picură mereu, / În drumul de păcat și de prihană. / Primește-mi , Bune , sufletul stingher, / Gătește-mi însuți locul de hodină, / Mă lasă astăzi să mă'nalț la cer, / Dezleagă-mă de haina mea de tină". / Și glasul Domnului grăi răspuns : / "Durerea ta mă sfâșie de milă, / Când plânsul tău la mine a pătruns, / Mi-a înflorit o rană-n piept, copilă. / Ridică-n slavă ochii tăi uimiți / Și-mi vezi durerea spinilor pe frunte ; / Privește-n ochii mei de plâns topiți / Și-n palme vezi-mi chinurile crunte . / Eu n-am cerut atunci să vin în sus, / Deși Părintele ceresc mi-e Tată ; / Din cupă am sorbit amar nespus, / Și cupa mea e-n veci nedeșertată . / Dar rana ta mă doare mai cumplit, / Pe cruce-am sângerat și pentru tine ! / Te-am cunoscut din veci și te-am iubit, / Și-i grea povara dragostei depline". / Și-am îngânat , cu duhul umilit : / "Primește-mă - n iubirea Ta cerească, / Și lasă, Doamne, 'n lutul istovit, / Dureri și răni în sânge să-nflorească".