View Single Post
Vechi 18.08.2009, 08:55:25
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Mda, mai ramine inca de elucidat dilema celor relatate de reporterii francezi prezenti in piata din Constantinopol la executia Brincovenilor care au scris in ziarele pariziene ca familia Brincoveanu a fost executata pentru neplata unor sume uriase din impozite. Ma gindesc ca francezilor nu le-ar fi fost teama de otomani, pentru a denatura adevarul( pe care-l stim noi) deoarece nu aveau nimic de impartit cu ei si-i dispretuiau in felul lor tipic frantuzesc.

Deci ramine intrebarea de ce oare reporterasii respectivi au ramas cu aceasta impresie aparent gresita ca Brincovenii nu au murit ca martiri aparatori ai ortodoxiei in piata publica asa cum ne spune cu patos artistic si dramatic Dan Puric ci au murit ca niste rai platitori de taxe si dari lucru pe undeva de inteles pentru marile imperii care traiau de pe urma tarilor cotropite!

Eu unul doresc din inima sa fi murit ca niste marturisitori insa vreau sa fie pe bune nu din povesti inventate
Si eu am auzit afirmatia domnului Dan Puric. Daca tin cont si de afirmatia Parintelui Tanase ca: "Brancoveanu a dus o politica demografica incomoda imperiului, incuraja nasterile combatand avorturile" imi place sa cred ca martorii executiei nu au invocat adevaratele motive. Era mai simplu sa uimesti Europa cu motivul neachitarii datoriilor fate de imperiu.
Reply With Quote