Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Domnule vsovi, cred că ideile dumneavoastră ar fi interesante, din păcate sunteți teribil de incoerent în exprimare, și este greu de urmărit firul rațiunilor dvs.
Cu privire la raportul zilelor Creației "A fost o seară, și apoi a fost o dimineață, aceasta a fost ziua întâi[2, 3, etc.] s-ar traduce literal: „seară a fost, dimineață a fost, ziua întâi”. În felul acesta se încheie descrierea criptică a însemnării zilei întâi, [2, 3, etc.] a săptămânii Creației lui Dumnezeu.
Afirmația literală: „seară a fost (cu orele următoare ale nopții), dimineață a fost (cu ceasurile care au urmat ale zilei), ziua întâi” este în mod clar o descriere a unei zile astronomice, adică, o zi cu durata de 24 de ore. Ea este echivalentul compusului ebraic de mai târziu „seară-dimineață” din Daniel 8,14, pe care KJV a tradus-o „zile”, aici însemnând zile profetice, și a cuvântului grecesc al lui Pavel, nuchthemeron, tradus „o noapte și o zi” (2 Corinteni 11,25). De aceea, evreii care nu au pus niciodată la îndoială înțelesul acestei expresii, începeau ziua la apus și o sfârșeau la începutul apusului următor (Levitic 23,32; Deuteronom 16,6).
În plus, limbajul poruncii a patra nu lasă nici o umbră de îndoială că seara și dimineața raportului Creației sunt părți componente ale unei zile terestre. Porunca aceasta, referindu-se în cuvinte clare la săptămâna Creației, declară: „Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit” (Exod 20,11).
Deci e aberant un asa-zis sabat de sambata seara pana luni dimineata...
|
eu cred ca e aberanta suficientza dumitale care necitind ce am scris ai dat doar argumente care imi sunt perfect favorabile in ce am zis/scris... shi cu toate astea la final dupa ce imi dai dreptate prin citatele respective ajungi la concluzia uimitoare ca e aberant sa se tzina asha cum nu eu sustzin ci insushi Cuvantul lui Dumnezeu...
deci despre ce e vorba? cand contrazicetzi in acest mod ceea ce v-am aratat atat de clar deshi dumneata spui incoerent shi greu de urmarit...?
poi sigur ca unora le este greu de urmarit altceva decat au invatzat ei la lectziile lor lingvistice spre a se adanci in a tzine la nesfarshit lucruri greshit intzelese...
ce nu tzi-e clar? poi te intreb cum potzi incepe un Sabat vineri seara cand in calendar e scris vineri? ala nu mai e Sabat ci e ziua de vineri sau vrei sa spui ca voi lucratzi sambata seara?... iar daca incepi la orele 24 atunci nu e cum v-a invatzat ingerul pe care l-a auzit shi vazut Hellen White care a zis ca apusul e potrivit, iar daca atzi incepe dimineatza atunci nu e ca la cartea Creatziei... deci iata ca v-am demonstrat ca doar cum a scris Cuvantul lui Dumnezeu prin prooroci se poate tzine corect caci se tzine in Sabat shi Invierea Domnului shi aratarea dupa 8 zile shi lui Toma, deci asha cum a dat Dumnezeu asha se tzine in Cer shi pe Pamant Noul Sabat shi Veshnicul Sabat de Sambata seara pana Luni dimineatza, din apusul soarelui de Sambata pana in rasaritul soarelui Lunea iar in mijloc Sfanta Zi a Invierii, sfanta Duminica, Ziua Soarelui sau a Domnului, dar precis voi altceva urmaritzi, nu cum se tzine Sabatul va intereseaza ci sa supunetzi oamenii zilei de sambata cum Domnul a zis ca nu se face caci nu omul este pentru sambata ci sambata pentru om... deci voi vretzi sa punetzi omul ca sa fie pentru sabat asha cum procedau lupii imbracatzi in haina sfanta...
nici acum nu tzi-e clar? poi daca tot nu tzi-e clar... nu shtiu zau ce ar trebui sa faci? sa te pocaieshti? sa te smereshti? dar e treba domniei tale iar eu nu-tzi cer sa ma crezi pe mine ca doar ce sunt eu? ci tzi-am aratat cum a spus/scris Cuvantul lui Dumnezeu prin prooroci... asha ca eu mi-am facut datoria sa explic cum m-am priceput mai bine... datorie benevola de papagal obosit shi de placa stricata...care ma-nvart mereu tot pe loc, pe loc, pe loc sa rasara busuioc.