View Single Post
Vechi 01.02.2007, 10:24:06
phradmon phradmon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de niceboyrom
ok... cred ca daca ar trebui sa ne inmultim dupa model monahal; am ajunge sa bazaim... viata ingereasca...

calugarii: putori si povare pentru societate si bugetul de stat
Da....admin l-a banat si, profitand de "vacanta" asta, a dat o fuga pana la Bruxelles sa se faca "nicegirlrom".
Pentru cei mai putin informati: asezamintele monahale (manastiri, schituri, metocuri) se autogospodaresc, isi castiga existenta din terenuri agricole, gradini, paduri, iazuri, ferme de animale, apicultura, ateliere de obiecte bisericesti (icoane, mobilier bisericesc, cruci, candelabre, vesminte bisericesti, suveniruri). Singura intervenie financiara a Statului Roman este restaurarea unor biserici-monumente de arhitectura (manastirile moldave, de exemplu). Bugetul limitat al Ministerului Culturii si Cultelor si contestatiile cultelor neoprotestante limiteaza sprijinul financiar al Statului. Un important sprijin financiar pentru asezamintele monahale sunt donatiile unor oameni instariti, care devin astfel ctitori (un bun exemplu este Gigi Becali).
Monahii si monahiile impletesc rugaciunea cu munca; putini stiu ca vietuitorii din manastiri sunt sunt datori sa se roage pentru toata lumea, inclusiv pentru niceboirom.
Calugarii, putori si povare?! Putoare si povara esti tu, neica, pentru parintii tai, care trebuie sa plateasca factura la internet.
Reply With Quote