Subiect: Sfintii Dobrogei
View Single Post
  #1  
Vechi 18.08.2009, 23:39:45
E_my E_my is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.10.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 193
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit Sfintii Dobrogei

Am o suparare mare: am impresia ca nimeni nu il cunoaste pe Sfantul nostru Parinte Gherman din Dobrogea, prietenul Sfantului Ioan Casian..

Acest Sfant Parinte are o viata uimitoare, dusa in mare parte in pustia secetoasa a Dobrogei. Aici Sfantul s-a nevoit, eliberandu-se de patimi,practicand rugaciunea neincetata..

In Acatistul Sfantului Gherman, atat de frumos se canta:" in trup fiind, ca un inger erai "..Acest mare sfant al ortodocsilor, al romanilor, este ajutatorul celor ce se lupta cu patimile, Sfantul insusi lupandu-se cu patimile pana la moarte. De aceea, el ajuta tinerii sa razbeasca in lupta cu desfranarea, cu lacomia trupului, mandria, ...

Rugati-va acestui sfant al nostru, pretios dar dat de Domnul pe pamantul nostru dobrogean,managiati-va sufletele lovite de aceste zile de pe urma, caci Sfantul este grabnic ajutator si mangaietor..

Acatisul nu l-am gasit pe net, eu am o carte cu viata sfantului tiparita de Arhiepiscopia Tomisului prin 1991. Daca nu il gaseste nimeni, il voi scana de indata ce voi putea, ca sa va bucurati si voi de acest minunat dar dat noua de Domnul

Alti Sfinti dobrogeni sunt Epictet si Astion. Moastele acestora infrumuseteaza mai toate manastirile din Dobrogea, si nu numai. Cand ajung acasa, in Constanta, merg la Catedrala si mare bucurie si mangaiere primesc doar prin atingerea raclelor cu Sfintele moaste...

Tot pe pamantul Dobrogei si-au varsat sangele din dragostea pentru Hristos Sfintii Camasie, Zotic, Atal si Filip. Moastele acestora se gasesc la multe biserici din tara noastra..

Puteti verifica aici unde va puteti inchina acestor Sfinte moaste:

Cod HTML:
http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/02/06/biserici-din-romania-cu-sfinte-moaste/
Aici este acatistul Sfintilor Epictet si Astion rostit de Marian Moise:

Cod HTML:
http://www.crestinortodox.ro/acatiste-marian-moise/a3635-acatistul-sfintilor-epictet-si-astion
Cod HTML:
http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?cID=cat-rugaciuni-acatiste&rID=00060-ACATISTUL_SFINTILOR_MUCENICI_SI_DOCTORI_FARA_DE_ARGINTI_EPICTET_PREOTUL_SI_ASTION_MONAHUL
Acatistul Sfintilor martiri :

Cod HTML:
http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?cID=cat-rugaciuni-acatiste&rID=00001-Acatistul_Sf_Zotic_Atal_Kamasie_Filip
Sfinte Cuvioase Gherman, cel ce in trup fiind, cu ingerii petreceai, roaga-te si de acum inainte pentru noi romanii, ca sa ne izbavim de patimile trupurilor si ale sufletelor noastre!

Sfintilor Epictet si Astion, Camasie, Atal, Zotic si Filip, cei ce ati primit cu evlavie si bucurie cununa muceniciei, rugati-va Domnului nostru Iisus Hristos pentru vindecarea trupurilor si a sufletelor noastre!
Amin!


Doamne ajuta!
Reply With Quote