Subiect: TIMPUL ?
View Single Post
Vechi 01.02.2007, 12:17:36
maya maya is offline
Member

Data înregistrării: 30.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:
În prealabil postat de maya
imi pare rau, dar sunt de acord cu marius_daniel. in biblie zice ca a fost facut omul din lut si apoi a suflat suflare de viata asupra lui.totul tine de interpretare probabil.cine e acel om perceput ca eretic de Biserica?
Din Biblie am scris nu din alta parte si tu spui ca nu este asa ca are o alta interpretare .Voi vreti sa vedeti ca sa credeti de fapt santeti si voi ca mine sau cu eram.
Dece crezi ca este scris inainte in Biblie ca sa fie facut om dupa chipul si asemanarea LUI DUMNEZEU si dupa aceea ca este facut din tarana si i sa dat suflare de viata???????
Ioan Damaschin spune că Dumnezeu l-a făcut pe om cu mâinile Sale după chipul și asemănarea Sa. Din pământ i-a facut trupul, iar sufletul rațional I l-a dat prin suflarea Sa, de aceea omul este numit chip al lui Dumnezeu. A fi creat după chipul lui Dumnezeu înseamnă a avea ratiune, libertate si capacitatea de a comunica, iar a fi creat după asemănarea lui Dumnezeu înseamnă asemănarea în virtute, reprezintă misiunea etică a omului.la asemanare trebuie sa ajungem.chipul a fost dat la creatie, dar la asemanare trebuie sa ajundem fiecare din noi.aici sunt foarte multe implicatii teologice pe care nu le pot expune pt ca sunt si foarte complexe.dar cred ca ar trebui sa iti formezi o idee mai exacta despre ceea ce inseamna chip si asemanare in teologie.ceea ce zici tu ma duce cu gandul la preexistentialism.
Reply With Quote