View Single Post
Vechi 19.08.2009, 13:41:51
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit Scuzati daca repet ceva din ce s-a spus deja...

Nu am avut timp sa citesc toate postarile, si de aceea e foarte posibil sa aduc in discutie niste probleme ( nu din partea mea), mai bine spus intrebari referitoare la statutul femeii in Biserica Ortodoxa.
M-am lovit si eu de intrebari din partea unor reprezentanti ai altor denominatiuni referitoare la statutul femeii in Biserica noastra. Nu cred ca mai are sens sa adaug ca " intrebarile " din partea lor nu prea sunt de fapt intrebari..sunt direct acuze si etichete bine lipite...De ce este femeia discriminata in Religia Ortodoxa ( aici apar intrebarile secundare de genul : De ce nu poate sluji femeia in Biserica? De ce nu poate intra in altar? De ce fetitele mici nu sunt purtate prin altar in timp ce baieteii sunt, la botez?) Orice argumente s-ar aduce, toate sunt respinse ( si normal atata timp cat ei reinterpreteaza totul si nici macar nu cred in Sfinti si Sfinti Parinti :)). Orice raspunzi...vine contra-raspunsul : Vrem argumente logice!!!! si parca simti ca vorbesti degeaba.
Mie imi este foarte usor sa inteleg, sau daca nici nu inteleg pe deplin statutul femeii...nu percep nici un fenomen de discriminare si poate pentru ca mi se pare un dat de la Dumnezeu, nu ma intereseaza sa slujesc cot la cot cu preotii si nici sa ies la promenada prin altar...si chiar nu ma simt discriminata fata de barbati... dar asta sunt eu, femeia ortodoxa...dar ce argumente " logice" si la obiect pot fi aduse celor care nu vad decat " discrimnare" si vor sa ajunga Patriarhite :))
Mi se pare foarte ciudat ca totusi e posibil ca unii oameni sa isi poate reconsidera conceptiile despre o religie in momentul in care raspunsul poate fi conturat mai pe intelesul lui...dar e greu de gasit un raspuns de acest fel cateodata. Sunt oameni care nu pot accepta faptul ca asa a lasat Dumnezeu lucrurile pe pamant, sunt oameni care intotdeauna vor intreba " de ce?" ...oare se merita totusi sa mai conversezi cu astfel de indivizi, sau da?
Reply With Quote