Citat:
În prealabil postat de Anna
Tot nu mi-ati zis daca sa-ti aranjezi casa e pacat...
|
Am fost la Sihastria, anul trecut, la mormantul Parintelui Cleopa si am intrat in chilia Sfintiei Sale. Avea niste pleduri pe jos, o masa, carti si multe, multe icoane. Foarte multe.
Cred ca daca iti impodobesti casa cu icoane e chiar de lauda, ca asa il slavesti pe Hristos si pe Sfintii Sai.
Intrebarea ta e foarte greu de multumit cu un raspuns satisfacator. Depinde pe ce treapta spre mantuire te afli. Oricum utilitatea trebuie sa primeze. Dar trebuie sa te gandesti si la familia ta, la ce e util pentru ei sau pentru viitorul lor. Si trebuie sa te gandesti si la oaspetii tai - prieteni, cunostinte care te viziteaza. Sa le asiguri un minim de confort. Acuma sa vedem ce inseamna un minim de confort: Cuviosul Paisie Aghioritul avea in fata chiliei un mic amfiteatru unde primea inchinatorii. Era format din cateva buturugi de lemn la umbra unor copaci:)) Si cand te duceai acolo nu-ti mai venea sa pleci! Crezi ca din cauza umbrei sau a buturugilor?:))
Bine-nteles noi nu suntem la masura sfintilor. Dar spre asta trebuie sa tindem. Spunea Cuviosul: trebuie sa ne intrebam de fiecare data: asta il odihneste pe Dumnezeu? E spre mantuirea mea sau a celorlalti?
Si daca faci asa si la impodobirea casei tale, cu siguranta o sa capeti chiar de la tine raspuns.