View Single Post
Vechi 01.02.2007, 13:38:22
maya maya is offline
Member

Data înregistrării: 30.01.2007
Implicit

pe langa tot ce ai enumerat tu draga elena as mai putea adauga si eu cateva:
-adusul cocosilor albi la biserica in noaptea de pasti(iar daca preotul, nou venit in parohie,le-a zis ca e o practica pagana si ca in plus e pacat sa bagi animale in altar si mai fac si galagie, i-au zis ca e tanar si nu stie traditia)
-aruncarea banilor la inmormantare, o practica pagana ce dateaza din timpul vechilor greci
-"interdictia"femeilor lauze de a intra in biserica atunci cand vin ca sa le citeasca preotul(am vazut femei cu copilul in brate stand in frig in fata bisericii,pt ca niste femei care "cunosc traditia"nu le-a dat voie sa intre,pe motiv ca sunt inca "necurate")
-la nunta, calcatul p picior cand intra in biserica, ca sa vada cine "o sa cante in casa":D:D:D
sincer sunt destule superstitii nefondate impotriva carora este foarte greu sa lupti.eu am avut cateva discutii chiar cu bunica mea,care mi-a zis ca vorbesc ca ereticii atunci cand am contrazis-o si i-am spus ca femeia lauza nu este necurata dp ce naste pt ca nu are cum cineva care naste o viata sa fie necurat, ci toate au fost lasate asa din motive medicale, nu de necuratie.cum o femeie care moare la nastere sa fie considerata mucenita, dar dc nu moare, e necurata?!si asta e doar un exemplu.
Reply With Quote