View Single Post
Vechi 19.08.2009, 17:09:39
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Noi spunem ca ne cuprinde rusinea daca ne dezbracam intr-o camera in care se afla o icoana. Ca si cand sfantul, ingerii sau insusi Dumnezeu ar privi intr-un mod patimas. Sa nu uitam ca inainte de caderea in pacat Adam si Eva erau goi si nu se rusinau unul fata de altul si nici fata de Dumnezeu. Rusinea apare dupa cadere. Ori in cazul sfantului vorbim de o natura transfigurata, nu de una ramasa in pacat. Imi aduc aminte ca Sfanta Maria Egipteanca traia fara imbracaminte in pustie si nu simtea rusinea. De ce? Pentru ca lepadase tot ce-i stricacios in natura umana. Asa ca nu e cazul sa ascundem o icoana atunci cand ne dezbracam, ca doar Dumnezeu nu-Si limiteaza prezenta Sa doar la icoana respectiva. Se ne rusinam fata de tot ceea ce-i contrar voii dumnezeiesti.
Frate,asa spui frumos dumneata ...dar sa nu pirzi din vedere cum a ajuns ea la goliciune(nu neaparat cum spui dumneata mai sus !)si mai ales cum a procedat cind s-a infatisat lui Zosima prima data,ba tocmai ,din cauza fireasca a rusinii,cu toate ca lepadase tot ce-i stricacios in natura umana,cum spui dumneata !. Daca uiti acestea... din asertiunea dumitale mai ramine ceva... Eu am si spus la interventia mea ca fiecare poate umbla cum pofteste prin fata icoanelor numai ca nu ori ce comportament este si adecvat .Daca este sa ma iau dupa ,,parerea" dumitale probabil ca ar fi indreptatit sa avem icoane si in sala de toaleta... pt. toate motivele dumitale ! Im ,ce zici ?

Last edited by zaharia_2009; 19.08.2009 at 17:12:49.
Reply With Quote