Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Intimitatea sotilor unde sa se consume, daca nu in dormitor???
Eu am icoane in toata casa, inclusiv pe holuri. Doar in baie nu am icoane.
Stiti ca acum 100 de ani, cand oamenii nu aveau toaleta in casa, nu ieseau noaptea prin zapada sa-si faca nevoile, ci tineau o oala de noapte acoperita sub pat folosita in acest scop. Isi faceau nevoile in dormitor unde erau si icoane, fireste.
Lumea era mai simpla, oamenii isi puneau mai putine intrebari.
|
La sate aproape nimic nu s-a schimbat în localitățile mai izolate unde nu este televiziune prin cablu,internet apă curentă și câte alte modernități...Cele scrise de tine sunt valabile și astăzi și poate încă mulți ani de acum încolo.
Noi vorbim despre omul modern,care este bombardat continu cu informații și ispite despre care,acei mai sus amintiți habar nu aveau sau nu au.
Mie personal subiectul acestui topic mi se pare smintitor pentru persoane mai tinere care, căsătorite fiind locuiesc într-o singură cameră cu copil (sau copii),în acel spațiu consumându-se și viața de familie și intimitatea și rugăciunea atâta câtă este (dacă este).
Oare ce este mai bine în această situație;să stea fără icoane în casă sau să își vadă de traiul lor având o viață decentă și trăind cu frică de Dumnezeu mulțumind chiar și pentru puținul pe care îl au.
Poate printre noi sunt și unii care aspiră la sfințenie dar majoritatea suntem oameni simpli care trăim,păcătuim,cădem,ne ridicăm și o luăm de la capăt.