Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
De "leteratura" in nici un caz. Prefer limba romaneasca nestalcita fiindca arata respect fata de interlocutor, oricare ar fi el. (Da, imi dau seama ca vrei sa ma iei peste picior, nu te ascunde dupa deget.)
Dupa parerea mea, poti sa te schimbi de haine si in fata blocului, ca acolo nu sunt icoane.
Oare calugarii care au icoane in chilii unde se schimba de haine??
|
Sora draga, citind raspunsul dumitale despre respect nu stiu de ce imi vin in minte cuvintele Mintuitorului cum ca ,,...este mai de folos a da decit a lua" ! Am putea noi (si dumneata si si eu )sa avem vreun folos din ele? Nu te grabi cu afirmatiile pina nu esti precis convinsa de realul situatiei... cel putin referitor la mine !
In al doilea rind ,in postarea mea initiala am vorbit despre umblatul in pielea goala prin fata icoanelor. Prin ,,pilea goala" dumneata ce intelegi ? simti nevoia unei traduceri romana-romana ? Te rog, tot in ceea ce ma priveste pe mine, citeste bine ce postez... daca vrei ,asta apropos de respect.In cazul acesta cum ar fi cu respectul?
Daca nu ai cunostiinte(ca daca ai fi avut nu ai fi facut comparatia,cel putin asta lasi sa se inteleaga)despre vietuirea monahala in toate aspectele ei ar fi de mare respect sa te pastrezi ...rezervata. Intelege-o doar ca pe o propunere !
Despre raspunsul pe care ti l-am solicitat... inteleg ca nu sunt demn de asa ceva!
In rest apreciez dorinta sincera de a ne respecta si ... a ne iubi frateste ajutindu-ne cu sfaturi si pareri temeinc fundamentate si nu doar de a ,,socializa" ! Sa fi binecuvintata !