View Single Post
Vechi 20.08.2009, 13:37:58
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Wink >:D<....

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Felicitari Andrusca!

Domnul sa te ajute in continuare...

Mai bine sa strabati cei 80-100 de km care te despart de o parohie ortodoxa ( ti se va considera poate chiar mucenicie...) mai bine chiar sa te rogi in camera ta in duminicile in care nu poti sa ajungi acolo la Sfinta Liturghie.

Patriarhul Constantinopolului Gherman al II-lea: (+1240):

"... Pentru aceasta, va legiuiesc si voua, tuturor mirenilor care sunteti adevarati fii ai unicei Biserici Universale (Sobornicesti): sa fugiti alergand departe de preotii care s-au pus in slujba catolicilor. Si nici la adunarile Bisericii sa nu va strangeti impreuna cu ei, nici obisnuita binecuvantare sa nu o primiti din mainile lor. Este mai bine sa va rugati luI Dumnezeu singuri in casele voastre, decat sa participati la adunarile comune impreuna cu latino-cugetatorii" [Epistola a II-a catre Ciprioti]

.........

Sa te ajute Bunul Dumnezeu sa-i cunosti pe oamenii nemuritori ( cei in care a trait si traieste Iisus Hristos Dumnezeu ),sa le cunosti vietile si invataturile...te vor ajuta oriunde ai fi...si daca iti gaseste Dumnezeu si un preot ortodox duhovnic ( mare minune in zilele noastre)...cu atit mai bine.
Mutumesc frumos pentru mesaj...foarte frumos si in concordanta cu ceea ce simt si eu. Nu inseamna ca dispretuiesc pe cineva sau vreo confesiune, dar e dreptul meu sa simt ca imi pulseaza inima sau nu intr-o Biserica sau alta, in cazul meu acest lucru intamplandu-se numai in Biserica Ortodoxa in timp ce in cea catolica am avut puls normal :))
Despre mucenicie...chiar nu cred ca se pune problema atat de usor, pentru ca sunt multe aspecte de luat in considerare
Doamne ajuta!

Last edited by AndruscaCIM; 20.08.2009 at 13:44:26.
Reply With Quote