Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
Felicitari Andrusca!
Domnul sa te ajute in continuare...
Mai bine sa strabati cei 80-100 de km care te despart de o parohie ortodoxa ( ti se va considera poate chiar mucenicie...) mai bine chiar sa te rogi in camera ta in duminicile in care nu poti sa ajungi acolo la Sfinta Liturghie.
Patriarhul Constantinopolului Gherman al II-lea: (+1240):
"... Pentru aceasta, va legiuiesc si voua, tuturor mirenilor care sunteti adevarati fii ai unicei Biserici Universale (Sobornicesti): sa fugiti alergand departe de preotii care s-au pus in slujba catolicilor. Si nici la adunarile Bisericii sa nu va strangeti impreuna cu ei, nici obisnuita binecuvantare sa nu o primiti din mainile lor. Este mai bine sa va rugati luI Dumnezeu singuri in casele voastre, decat sa participati la adunarile comune impreuna cu latino-cugetatorii" [Epistola a II-a catre Ciprioti]
.........
Sa te ajute Bunul Dumnezeu sa-i cunosti pe oamenii nemuritori ( cei in care a trait si traieste Iisus Hristos Dumnezeu ),sa le cunosti vietile si invataturile...te vor ajuta oriunde ai fi...si daca iti gaseste Dumnezeu si un preot ortodox duhovnic ( mare minune in zilele noastre)...cu atit mai bine.
|
Mutumesc frumos pentru mesaj...foarte frumos si in concordanta cu ceea ce simt si eu. Nu inseamna ca dispretuiesc pe cineva sau vreo confesiune, dar e dreptul meu sa simt ca imi pulseaza inima sau nu intr-o Biserica sau alta, in cazul meu acest lucru intamplandu-se numai in Biserica Ortodoxa

in timp ce in cea catolica am avut puls normal :))
Despre mucenicie...chiar nu cred ca se pune problema atat de usor, pentru ca sunt multe aspecte de luat in considerare

Doamne ajuta!