Subiect: pacate in vis?
View Single Post
Vechi 20.08.2009, 14:11:56
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ralluka Vezi mesajul
mersi pt raspunsuri
fani, ai dreptate in ceea ce priveste acest indreptar. Asa simt si eu..o imensa lista unde imposibil sa te feresti de ceea ce scrie acolo (la majoritatea) de parca ar fi u chestionar
Am vrut sa raspund si la topicul despre indreptare dar uite ca pana la urma am facut-o aici.
Stiu ca am spus asta de mai multe ori (citand pe altcineva de pe forum), dar sunt si chestii absurde cum ar fi: daca te-ai spalat cu sapun parfumat... Pai cu ce sa ne spalam, atunci?
Si e pacat si sa te parfumezi?

Unele lucruri pe care nu le gasesti pe nici o lista pot fi pacat pt noi pt ca arata starea noastra de egoism si departare de Dumnezeu si de semeni intr-un mod specific noua. Altele care sunt trecute acolo or fi in anumite conditii pacate pentru unii, dar nu si pentru noi..
Cred ca aceste indreptare sunt o influenta catolica din secolele trecute (nici la catolici nu s emai face asa acum), unde spovedania era un fel de interogatoriu pe vremuri.

Mie cel mai mult imi place textuletul din Pelerinul Rus, ce ii zice lui duhovnicul prima data cand se duce sa se spovedeasca. 'Ai insirat toate amanuntele, dar nu ai spus ca nu il iubesti pe Dumenzeu, pe aproapele si pe tine insuti.' Si explica un pic mai pe larg de ce.
Textul este in cartea mea de rugaciuni la pregatirea pt spovedanie, nu stiu daca in cartile noi mai este.

Dar nu asta este subiectul aici.. imi cer scuze.