P.S. Stiti care-i ironia sortii in aceasta situatie? E ca nu cred in minciuni ci pe intamplari petrecute pe pielea mea; prin anii '88 cand eram o tanara de liceu in clasa a XII-a, am fost invitata de o colega de a mea "undeva" unde avea ea putina treaba, fara sa-mi spuna despre ce era vorba; si uite asa m-am pomenit intr-o sala,bineinteles intr-o "casa de rugaciuni"; m-am asezat frumos alaturi de colega mea care imi zambea "naiv", intr-o banca unde erau locuri libere; in secunda urmatoare mi-a inghetat sangele in vine cand am vazut in fata, la o masa, ca si o catedra, un personaj imbracat intr-un costum negru, iar daca cunoasteti expresia "putin mai frumos decat dracu" intelegeti de ce m-am speriat, mai ales ca se agita acolo ca un pepsi alterat si bineinteles ca eu nu pricepeam nimic; mi s-a explicat ca era un musafir de vaza, tocmai sosit de peste mari si tari asa ca merita toata atentia ;tragedia pentru mine a inceput cand au inceput sa se roage, mi-am spus "gata, pana aici mi-a fost", aveam senzatia ca sunt intr-un spital de debili mintali si ca n-o sa mai scap cu viata de acolo, desi fiecare isi vedea de schimonoselile lui, in limba lui....Nu mai stiu cum am iesit de acolo, dar ceea ce trebuia sa-mi confere pace si liniste mi-a conferit o stare de frica de a trebuit sa dorm cu parintii in camera; mult timp dupa aceea am fost urmarita de acel cosmar, dar in tot raul a fost si un bine: am inceput sa caut si sa descopar unde este adevarul si care sunt tainele crestinismului;
Bineinteles ca buna mea colega care "mi-a vrut binele" nu era asa o buna crestina cum pretindeti voi ca sunteti si aruncati cu noroi in ortodocsi, numai ca noi, ne comportam asa cum suntem, fiecare la nivelul de traire duhovniceasac la care este, pe fata, si nu in ascuns asa cum sunt majoritatea sectantilor; fiindca colega mea chiulea de mama focului, tragea din tigara ori de cate ori avea ocazia si pe unde apuca, a facut vreo doua avorturi apoi s-a casatorit; dar bineinteles ca "la adunare" era fetita cuminte, cu baticut pe cap si toate cele ale sectei....
A, si o alta ironie, dupa ce m-am casatorit, m-am mutat impreuna cu sotul intr-un apartament pe aceeasi strada cu casa de rugaciuni cu pricina;
Huh, de cate ori trec pe langa, imi fac o cruce maaaaaare si multumesc LUi Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor sfintilor ca m-am nascut in religia asta ortodoxa, cea mai frumoasa, cea mai buna dar mai ales cea ADEVARATA.
Si cred cu toata taria ca IIsus Hristos,Mantuitorul lumii, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale si ale tuturor sfintilor, nu ne va lasa biruiti de puterea si armele satanei, caci insusi El a zis Sfantului Apostol Petru:.."Pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile iadului (gurile sectarilor) nu o vor birui".....
|