Citat:
Īn prealabil postat de 8NihilSineDeo9
Sunt oare atei care sa recunoasca existenta unei realitati spirituale ce nu poate fi perceputa, care se afla dincolo de ratiunea noastra? Cu siguranta NU. cred ca aia sunt agnostici.
|
Ce rost are sa-ti incarci mintea cu o realitate spirituala (si aici ma refer la spiritual=nematerial) ce nu poate fi perceputa?
Cui prodest?
Te rog sa ma crezi, (daca nu, citeste-mi posturile de pe atei.ro, unde am discutat in contradictoriu despre ceea ce fizica cuantica ne releva despre lumea noastra) realitatea este cu muuuult mai ciudata decit tot ce si-a imaginat omul acum 2000 de ani, realitate in care vad ca tineti cu tot dinadinsul sa ramineti: multiversuri, n-spe dimensiuni, gauri negre, curgeri diferite ale timpului, tunelari etc.
Toate aceste minunatii iti pot da stari spirituale echivalente cu cele religioase, nevoia de sublim, de frumos e comuna tuturor oamenilor. Doar ca fiecare le gaseste in ceea ce ii iese in drum in timpul vietii. Eu am fost unul dintre privilegiati, mi-a placut fizica de mic. Altora le place poezia, rima din ea ii da probabil aceeasi senzatie ca fizicianului ce vede intr-o formula cum e E=mc2 o mica parte, si totusi atit de cuprinzatoare, din univers.