View Single Post
Vechi 21.08.2009, 00:49:18
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Multumesc pentru intelegere!
Referitor la rai scrie in Scriptura ca portile iadului sunt de 3 ori mai mari decat ale raiului. Daca e sa o luam literalmente ar insemna ca din 100 de oameni 75 se duc in iad si 25 in rai. Uitandu-ma in jur mi se pare destul de plauzibila proportia.

Referitor la Cuviosul Paisie, el avea o iubire fata de Dumnezeu si oameni pe care eu nu cred ca voi ajunge sa o am vreodata. In evlavia sa si dragostea enorma fata de Dumnezeu probabil ca nu mai stia cum sa o manifeste. De aici si chestia cu dormitul cu picioarele spre icoane. Nu stiu daca aceasta e chiar o indicatie pentru toti ceilalti. Nu stiu prea multe dar ma gandesc totusi picioarele sunt ceva spurcat? Mie mi se par la fel de importante ca si mainile de exemplu. Acelasi sange care iriga picoarele iriga si creierul in cazul meu (se si vede nu? ). In camera in care dorm icoanele stau chiar pe peretele dinspre picioare, asta inseamna ca atunci cand ma scol dimineata ma scol cu fata spre icoane si-mi fac semnul crucii. Daca ar fi pe peretele de la cap m-as scula cu spatele la ele... Deci iata ca lucrurile pot fi intrepretate...
Pana la urma Dumnezeu le va judeca pe toate si va da la fiecare ce merita. Sa dea Dumnezeu ca cel mai mare pacat al meu sa fi fost ca aveam icoanele pe peretele dinspre picioare!
Te scoli cu spatele la ele dar cat dureaza sa te scoli? Un minut? Insa de dormit dormi 8 ore cu picioarele la ele. Picioarele miros na, pe cand capul e partea trupului cea mai ingrijita pe care o avem. E chestie de evlavie. Ideea e ca sfintii au evlavie. Iubesc atat de mult pe Hristos incat ajung sa nu mai faca greseli (pacate) nici fara voie. Cuviosul Paisie Aghioritul avea privata undeva la vreo cateva zeci de metri de chilie. Cand a ajuns foarte bolnav (cancer plus un singur plaman si ala pe jumatate extirpat si alte groaznice boli) parintii i-au facut o toaleta lipita de chilie ca macar sa nu se duca atata drum pana la privata din curte ca avea uneori probleme foarte mari - iesiri foarte dese la 15-20 minute. Si cu tot chinul parintele se ducea la privata aceea de departe! n-a folosit-o niciodata pe cea noua chiar daca era iarna cu frigul si nametii specifici Sfantului Munte. In conditiile in care fiecare pas era o adevarata mucenicie!
Nici eu nu dormeam cu capul spre icoane pana de curand. Dar mi-au deschis ochii unii frati intru Hristos de pe acest forum. Cand nu stiam asta e - nu stiam. Dar cand am aflat am inceput sa ma simt cu musca pe caciula pana cand mi-am dat seama ca mi-e rusine altfel. Si mi-am mutat patul asa cum trebuie. Probabil e nevoie de timp ca sa constientizam.