Subiect: pacate in vis?
View Single Post
Vechi 21.08.2009, 12:06:28
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Noi nu "judecăm" visul sau semiinconștiența noastră din timpul somnului , ci păcatele ce refulează în visele nocturne. Să ți minte, Ory, că în general o fire pătimașă, un om plin de păcate , va avea și un somn cu vise pe măsură, precum și un om cu suflet curat, va avea un somn liniștit și vise frumoase. Semiinconștiența este aparentă și cum nimic nu este întâmplător în lumea asta, visele ne trădează curăția sau îmbâcsirea sufletelor noastre. Eu îți urez: vise numai frumoase ! . . . . . . .
Cristi, depinde ce-nseamna pentru tine " vise frumoase ", adica acelea pe care mi le doresti, caci pentru mine visele frumoase sunt si cele in care ma aflu in biserica, si cele absolut simple din activitatea zilnica, dar si cele erotice...de ce nu ? ! Eu nu ma dau pe dupa deget sa zbier in gura mare, sa ma pretind curata si prin aceasta curatenie, dusmanul patimei si-a placerilor trupesti al celorlalti....O MINCIUNA ! cine se manifesta astfel este, ori prea fatarnic, ori prea indiferent si rece de la sine, ori aflat intr-o habotnicie rival cu el insusi. In general cand esti cu adevarat curat si infranat, nici macar nu sari in sus, ci-ti vezi de neputinta proprie, de izbavirea ei, incerci sa te ridici si sa te cobori la nivelul fiecaruia, sa nu judeci mai presus de firea omeneasca, sa nu-ti patezi propria abstinenta.